Vremea va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru Vineri şi Sâmbătă

În regiunile extracarpatice şi în depresiunile Transilvaniei, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea, informează ANM.

1791 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi deosebit de rece. PROGNOZA METEO pentru Vineri şi Sâmbătă

Vremea va fi în continuare rece. PROGNOZA METEO pentru Sâmbătă şi Duminică (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Vineri

ÎN ŢARĂ

Vor fi înnorări accentuate în regiunile sudice, dar mai ales în Oltenia şi izolat va mai ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi doar temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, spulberând zăpada, precum şi în sudul Banatului, pe litoral şi în Delta Dunării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10...-9 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade, izolat, în regiunile intracarpatice, iar cele minime se vor situa între -20 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -2 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, cu precădere din estul şi sud-estul ţării, local se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi temporar noros. Vor fi condiţii de fulguială în cursul zilei, apoi de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de -6...-4 grade, iar cea minimă de -12...-10 grade.

LA MUNTE

Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an, în timp ce dimineaţa dar mai ales  noaptea local va fi ger. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Munţii Banatului. Pe văi şi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu chiciură şi fulguieli.

 

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

În cursul zilei, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi -1 grad, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei şi se vor situa între 0 şi 6 grade.  În cursul nopţii va fi ger, local, în Moldova, Transilvania, Maramureş, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zonele depresionare, iar temperaturile minime se vor situa, în general, între -18 şi -4 grade.  Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice, dar va avea înnorări relativ persistente în cele sudice şi estice, unde, pe arii restrânse, va fulgui. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului şi, trecător, în sud-est şi la munte. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

LA MUNTE

Cerul, variabil ziua, va prezenta unele înnorări în cursul nopţii în special pe versanţii sudici al Carpaţilor Meridionali şi pe cei estici ai Carpaţilor Orientali unde doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în prima parte a intervalului în Munţii Banatului. Pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

Duminică

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor continua să se situeze în general în jurul mediilor multianuale, în timp ce dimineaţa şi noaptea local gerul va perista. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări înspecial în zona Munţilor Banatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici