VREMEA va fi frumoasă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Sâmbătă valorile termice vor scădea semnificativ şi în regiunile sudice, astfel că se vor situa, în mare parte din ţară, în jurul normelor climatologice specifice perioadei, iar maximele vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

865 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi frumoasă. PROGNOZA METEO pentru weekend

VREMEA va fi frumoasă. PROGNOZA METEO pentru weekend (Imagine: Shutterstock)

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali, precum şi în dealurile Olteniei, unde, local vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei în regiunile sudice şi sud-estice, iar noaptea în sud-vest. Temperaturile minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 7 grade.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minima va fi de 18...19 grade, mai scăzută în zona periferică, spre 16 grade.

LA MARE: Vremea frumoasă, normală termic.  Cerul va fi mai mult senin. Vântul va prezenta intensificări temporare în timpul zilei, apoi va mai scădea în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26…27 de grade, iar cele minime între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade.

LA MUNTE: Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când local în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului şi izolat în Carpaţii de Curbură vor mai fi averse şi descărcări electrice. Vântul va prezenta unele intensificări, cu precădere pe crestele masivelor sudice.

DUMINICĂ

LA MARE: Vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade, iar cele minime între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade.

LA MUNTE: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi spre seară şi noaptea în Carpaţii Occidentali unde, izolat se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări ziua, cu precădere pe crestele masivele sudice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de intervalul anterior.

ÎN ŢARĂ: Valorile termice diurne vor marca o creştere faţă de ziua precedentă, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare începând din orele serii în regiunile vestice, unde, pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va prezenta unele intensificări în sudul teritoriului, dar de scurtă durată şi în vest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în Delta Dunării şi 34 de grade în Câmpia de Vest şi în sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 8 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici