Vremea va fi în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menţine mai scăzute decât cele normale pentru prima decadă a lunii mai, informează ANM.

1301 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi în general instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va fi instabilă. PROGNOZA METEO pentru weekend (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menţine mai scăzute decât cele normale pentru prima decadă a lunii mai. În Moldova, Transilvania, Maramureş, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zona montană, vor fi intervale de timp cu nebulozitate accentuată, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului  şi averse ce pot avea şi caracter torenţial. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20...25 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în a doua parte a zilei. La munte, la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade. 

BUCUREŞTI

Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât cea normală a datei, va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

 

Duminică

Vremea se va menţine în general instabilă. Îndeosebi în cursul zilei, cu caracter local în majoritatea zonelor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici