Video Zeci de flamingo roz au apărut pe insula din mijlocul Dunării din dreptul oraşului Galaţi

  • Zeci de flamingo roz au apărut duminică pe insula din mijlocul Dunării din dreptul oraşului Galaţi.
  • Nu este vorba despre păsări adevărate, ci despre opere de artă realizate de o artistă care vrea să tragă un semnal de alarmă faţă de schimbările climei.
5223 afișări

Insula din mijlocul Dunării, apărută din cauza secetei, s-a umplut de păsări roz. 31 de flamingo, realizaţi din metal şi plastic, colorează limba de pământ din dreptul oraşului Galaţi.

Păsările au fost realizate de artistul plastic Monica Turcu. Ea doreşte să atragă atenţia asupra schimbărilor climei.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galaţiului, ci şi la nivel de ţară, este bine să nu rămânem pasivi. Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa şi pe care noi trebuie să o conştientizăm. Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conştiinţa colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor”, a anunţat Monica Turcu.

„Colonia” de flamingo poate fi admirată de pe faleza Dunării, dar şi de pe ambarcaţiunile care trec pe fluviu. Păsările de plastic vor sta temporar pe insula apărută în dreptul oraşului Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici