Zeci de persoane au venit să-l vadă pe ÎPS Pimen la Suceava, deşi mulţi români nu îşi pot vedea rudele decedate de COVID-19

  • Sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava
  • Slujba religioasă la aducerea sicriului a fost oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou
  • Deşi mulţi români nu îşi pot vedea rudele decedate de COVID-19, ÎPS a fost întâmpinat de zeci de credincioşi, preoţi şi oficialităţi
2991 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au venit să-l vadă pe ÎPS Pimen la Suceava, deşi mulţi români nu îşi pot vedea rudele decedate de COVID-19

În curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost adus sicirul ÎPS Pimen, după ce acesta a decedadat de COVID-19. Slujba religioasă a fost oficiată în curtea mănăstirii de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, locţiitor al Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, de PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi un sobor de preoţi.

Deşi iniţial s-a anunţat că BOR va lua măsuri stricte de siguranţă, zeci de credincioşi s-au adunat la slujba de depunere a sicriului. Mai mult de atât, deşi în biserică nu pot intra mai mult de cinci persoane, din imagini se observă că numărul acestora este mult mai mare.

În contextul în care zeci de români nu îşi pot conduce pe ultimul drum rudele decedate de coronavirus, decât cu anumite restricţii, ÎPS Pimen are din nou parte de tratament privilegiat. Mai mult de atât, cel mai probabil la înmormântare se va auzi „Balada” de Ciprina Porumbescu, aşa cum a cerut ÎPS înainte să moară.

Reaminitm că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen când a fost confirmat cu coronavirus a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul „Matei Balş”, cu un elicopter. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici