Zegrean, întrebat dacă Guvernul are listele cerute de CC: Nu le are Guvernul, le au instituţiile

Preşedintele CC, Augustin Zegrean, a fost asaltat de jurnalişti, marţi seară, la ieşirea din sediu, afirmând că nu doreşte să facă declaraţii, pentru că acestea vor fi interpretate, iar el poate fi acuzat de antepronunţare, dar spunând că listele cerute de CC nu le are Guvernul, ci "instituţiile".

562 afișări
Imaginea articolului Zegrean, întrebat dacă Guvernul are listele cerute de CC: Nu le are Guvernul, le au instituţiile

Augustin Zegrean (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Zegrean a spus că nu vrea să facă declaraţii şi că există un comunicat al Curţii, după şedinţa de marţi, care este clar şi care poate fi citit pe site.

Un jurnalist i-a replicat lui Zegrean: "Dar avem nevoie de lămuriri", iar acesta a răspuns: "Nu, pentru că iar interpretaţi în toate felurile şi nu pot...".

O ziaristă i-a răspuns lui Zegrean că interpretările apar în urma faptului că el nu vorbeşte cu presa. "Scrie foarte clar acolo (în comunicat, n.r.). Doar o interpretare: scrie foarte clar acolo, hai!", a răspuns preşedintele CC.

Întrebat de ce a cerut Guvernului listele, în condiţiile în care Executivul a spus că nu el trebuie să dea aceste liste, Zegrean a răspuns: "Păi cine a organizat referendumul?".

Întrebat dacă spune, în concluzie, că Guvernul are aceste liste, Zegrean a răspuns: "Nu le are Guvernul, cum să le aibă? Le au instituţiile...".

Întrebat ce se va întâmpla dacă Guvernul va spune că nu are listele, Zegrean a răspuns: "Haideţi să vedem ce va fi atunci. Faceţi-mi, vă rog, loc să intru în maşină! (...) Uitaţi-vă pe site".

"De ce nu vorbiţi cu noi?", a întrebat un ziarist, la care Zegrean a răspuns, râzând: "Am vorbit!".

"Va fi bine, nu?", a întrebat alt ziarist, la care preşedintele CC a răspuns, tot râzând: "Ce? Eu ştiu la ce bine vă referiţi dumneavoastră? Nu ştiu la ce bine vă referiţi"

Întrebat dacă românii din străinătate vor fi incluşi în liste şi dacă CC va lua în calcul "ce face Guvernul acum", Zegrean a răspuns: "Nu mă puneţi să mă antepronunţ, pe urmă o să spuneţi că m-am antepronunţat, da? Deci, vă mulţumesc. Fiţi înţelegători şi aveţi răbdare: o săptămână nu este o viaţă".

După aceea, Zegrean s-a urcat în maşină şi a plecat.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.

Curtea Constituţională a admis, marţi, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.

Completarea la hotărârea Curţii Constituţionale (CC) din 2 august, prin care s-a precizat temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-şi exprime opţiunea la referendum, a fost făcută cu acordul majorităţii judecătorilor CC, a mai anunţat Curtea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici