Zelenski: ruşii au distrus 113 biserici din Ucraina de la începutul războiului

Preşedintele Volodimir Zelenski spune că bombardamentele ruseşti au distrus 113 biserici din Ucraina de la începutul războiului.

222 afișări
Imaginea articolului Zelenski: ruşii au distrus 113 biserici din Ucraina de la începutul războiului

Zelenski: ruşii au distrus 113 biserici din Ucraina de la începutul războiului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că artileria ruşilor a „distrus" 113 biserici în timpul „războiului la scară largă" cu Ucraina.

„Printre acestea se numără cele vechi care au rezistat celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu au rezistat ocupaţiei ruseşti. Există, de asemenea, cele care au fost construite după 1991. Reconstrucţia mănăstirii Tuturor Sfinţilor de la Lavra Sviatohirsk a început în 2001. 10 iunie ar fi o altă aniversare a începerii construcţiei", a spus el, potrivit CNN.

Sâmbătă, Biserica Tuturor Sfinţilor din Sviatohirsk Lavra a fost „distrusă" de bombardamentele ruseşti.

Zelenski a mai spus că nu este primul bombardament asupra mănăstirii şi că „trei călugări din Lavra au fost ucişi de bombardamentul rusesc de miercuri". „Slujbele de închinare sunt forţate să fie ţinute în subsol", a precizat preşedintele ucrainean.

Potrivit preşedintelui, atacurile artileriei ruseşti sunt „constante" în Lavra.

Zelenski a subliniat că Lavra din Sviatohirsk „aparţine Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care încă este considerată la Moscova ca fiind legată de Biserica Ortodoxă Rusă, dar nici măcar acest lucru nu opreşte armata rusă".
Ca urmare a „sprijinului acordat de ierarhii ortodocşi din Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei", Zelenski a cerut Bisericii Ortodoxe Ucrainene „să tragă concluzii".
„Armata rusă poate înceta să mai ardă biserici. Armata rusă poate înceta să mai distrugă oraşe. Armata rusă poate înceta să ucidă copii. Dacă aceeaşi persoană de la Moscova doar dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există un astfel de ordin este o umilinţă evidentă pentru întreaga lume", a adăugat Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici