ZIUA COPILULUI la MAI: Salvatorul băieţelului din Segarcea căzut într-o fântână, premiat - FOTO

Peste 1.700 de copii, însoţiţi de părinţi şi profesori, au vizitat de 1 Iunie sediul Ministerului de Interne, iar printre aceştia s-a aflat şi băiatul din Segarcea care a salvat un copil căzut într-o fântână, el primind emblema de onoare a IGSU şi o cască, pe care a semnat ministrul Radu Stroe.

478 afișări
Imaginea articolului ZIUA COPILULUI la MAI: Salvatorul băieţelului din Segarcea căzut într-o fântână, premiat - FOTO

Salvatorul băieţelului din Segarcea căzut într-o fântână, premiat la MAI, de Ziua Copilului (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Cei care au venit la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au avut ocazia să se familiarizeze cu specificul instituţiei, cu istoricul acesteia şi al structurilor sale.

Unul dintre vizitatorii care au participat la eveniment a fost Cristian Becheanu, adolescentul care, în luna aprilie, a salvat un copil căzut într-o fântână din curtea unei case din oraşul Segarcea.

Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper i-a înmânat tânărului erou emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), iar prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Marian-Daniel Dragne, i-a dăruit, simbolic, o cască de pompier.

Distincţia primită de Cristian Becheanu este prima de acest fel acordată unui civil, emblema urmând să fie conferită tuturor celor care, prin curaj şi iniţiativă, contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, au spus reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

"Eroul din Segarcea" a fost felicitat şi de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care i-a semnat, în semn de apreciere, casca de pompier primită în dar.

De ziua lor, copiii au vizitat cele mai importante încăperi ale Ministerului Afacerilor Interne - Sala de Marmură, Sala de Colegiu, Sala de Briefing, Cabinetul ministrului, precum şi celebrul balcon al Revoluţiei din 1989.

La standurile expoziţionale amenajate au fost prezentate vizitatorilor uniforme şi documente de epocă, reprezentative pentru istoria şi tradiţiile principalelor structuri ale MAI.

VIDEO DE LA EVENIMENT

Printre punctele de atracţie care au stârnit curiozitatea şi entuziasmul copiilor au fost autospecialele şi echipamentele performante folosite de Poliţia Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi unul dintre elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie.

De asemenea, cei prezenţi au avut ocazia să se informeze asupra specificului activităţilor desfăşurate de Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţia Generală Anticorupţie, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, vizitând standurile expoziţionale amenajate de către aceste structuri.

Tinerii interesaţi să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne au primit informaţii despre oferta educaţională a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" chiar de la studenţii acestei instituţii.

La eveniment au participat şi tineri din Centrul pentru copii cu dizabilităţi "Domniţa Bălaşa", aceştia primind cadouri din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Evenimentul "Ziua Porţilor Deschie pentru Copii" a fost organizat cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor.

La 13 aprilie, Cristian Becheanu a salvat un copil în vârstă de trei ani care a căzut într-o fântână din curtea unei casei din oraşul Segarcea. Fântâna în care a căzut copilul avea o adâncime de aproximativ 15 metri, iar diametrul era de 30 de centimetri. La faţa locului au ajuns pompierii, care au săpat cu lopeţile şi târnăcoapele pe lângă tuburile din puţ.

Adolescentul s-a oferit să vină în ajutor când a văzut că pompierii nu găsesc o altă persoană care să fie coborâtă în fântănă, din cauza puţului îngust. Operaţiunea de salvare a durat aproximativ două ore. Băieţelul de trei ani a fost preluat apoi de medici şi transportat cu un elicopter la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, fiind externat două zile mai târziu.

În 2008, Cristian Becheanu a mai participat la salvarea a patru persoane blocate într-un autoturism implicat într-un accident rutier.

Adolescentul a fost desemnat "cel mai curajos oltean", distincţia fiindu-i oferită în 14 aprilie de prefectul de Dolj. Cristian Becheanu a fost prezentat în şedinţa din 16 aprilie a Colegiului Prefectural Dolj celor 111 primari din judeţ şi şefilor de instituţii deconcentrate ca fiind "eroul de la Segarcea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici