ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Edilii sectoarelor 2 şi 6 fac cinste cu sarmale, fasole şi ţuică fiartă, de 1 Decembrie

Sarmale, fasole, ţuică fiartă, fanfară, mini-concerte şi defilări - acesta este "meniul" pregătit de primăriile sectoarelor 2 şi 6 pentru bucureştenii care vor ieşi din casă sâmbătă, de Ziua Naţională a României.

579 afișări
Imaginea articolului ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Edilii sectoarelor 2 şi 6 fac cinste cu sarmale, fasole şi ţuică fiartă, de 1 Decembrie

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Edilii sectoarelor 2 şi 6 fac cinste cu sarmale, fasole şi ţuică fiartă, de 1 Decembrie (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Sectorul 2, al primarului Neculai Onţanu, se declară, pentru al 12-lea an consecutiv, gata să-i cinstească pe bucureşteni de 1 Decembrie. Reprezentanţii primăriei au numărat, astfel, 67.200 de sarmale care vor fi servite gratuit "tuturor bucureştenilor prezenţi la marea manifestare dedicată Zilei Naţionale a României". Lângă sarmale, doritorii vor putea primi şi ţuică fiartă, tot cu porţia, la cele 20 de corturi care vor fi amenajate în toate cartierele din sector.

Corturile vor fi amplasate la

  • sediul Primăriei Sectorului 2

  • Circul de Stat Globus

  • Parcul Floreasca din cartierul Floreasca

  • Şcoala numărul 40 din cartierul Periş

  • Parcul Plumbuita din cartierul Colentina

  • Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului

  • Parcul Motodrom din cartierul Fundeni

  • Parcul Florilor din cartierul Pantelimon

  • Complexul Miramar din cartierul Chişinău

  • Sediul Poliţiei Locale Sector 2 din Strada Paroşeni din cartierul Petricani

  • Parcul Tei din cartierul Tei

  • Parcul Sfântul Pantelimon din cartierul Pantelimon

  • Parcul Creangă din cartierul cu acelaşi nume

La cele opt corturi de la sediul Primăriei Sectorului 2, sarmalele şi ţuica fiartă vor fi oferite începând cu 14.30. În celelalte locuri, dezlegarea la masă se va da la ora 11.00.

Decalajul orar este explicat prin faptul că, în zona corturilor de la primărie, de la 12.15, sunt programate festivităţi, defilări, mini-recitaluri de muzică populară susţinute de "îndrăgiţi cântăreţi", Hora Unirii şi chiar o demonstraţie de arte marţiale, potrivit desfăşurătorului făcut public de Primăria Sectorului 2.

Şi Sectorul 6 se laudă că va sărbători româneşte de 1 Decembrie, şi tot în stradă.

Cele două locuri unde primăria condusă de Rareş Mănescu îi invită sâmbătă pe bucureşteni sunt Parcul Drumul Taberei, la Foişor, şi Parcul Crângaşi, la scenă. Aici, spre deosebire de sectorul 2, se va merge pe reţeta "întâi masa şi apoi muzica". Fasolea anunţată de primărie va fi preparată începând cu ora 8.00 şi va servită de la 12.00, după care, pentru siestă, va putea fi ascultată muzică de fanfară, dar şi de alte genuri.

Până la ora 19.00, sunt anunţate, astfel, recitaluri de muzică populară şi uşoară (Taraf Cleante, Ionuţ Ro-mania, Florin Grigore, Aurelian Temişan) în Parcul Drumul Taberei, în timp ce, la Crângaşi, scena va fi dedicată exclusiv folclorului.

Petrecerea din sectorul 6 va continua duminică. Free Deejays, Jimmy Dub, Neylini vor cânta în Parcul Drumul Taberei, între orele 18.00 şi 20.00, în timp ce bucureştenii din Crângaşi vor avea parte tot de muzică populară, între 17.00 şi 19.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici