Ziua Sindromului Down, marcată printr-o competiţie artistică pentru tineri cu această afecţiune

Ziua Mondială a Sindromului Down, aflată la a noua ediţie, va fi marcată, vineri, printr-o competiţie artistică la care vor participa organizaţii ce au ca beneficiari tineri cu această afecţiune, evenimentul propunându-şi să promoveze conştientizarea şi înţelegerea bolii.

136 afișări
Imaginea articolului Ziua Sindromului Down, marcată printr-o competiţie artistică pentru tineri cu această afecţiune

Ziua Sindromului Down, marcată printr-o competiţie artistică pentru tineri cu această afecţiune

Fundaţia Inimi Generoase va organiza competiţa artistică pentru a da tinerilor cu Sindrom Down posibilitatea de a socializa şi de a sărbători ziua dedicată lor, într-un cadru festiv, dar şi pentru a atrage atenţia societăţii asupra faptului că şi aceşti tineri, în condiţiile unui mediu adaptat, sunt la fel de talentaţi, sociabili ca şi ceilalţi.

Sărbătorirea anuală a Zilei Mondiale a Sindromului Down urmăreşte să promoveze conştientizarea şi înţelegerea acestei afecţiune şi a problemelor asociate, şi de a mobiliza sprijin şi recunoaştere a demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu sindrom Down.

"Chiar dacă toate persoanele cu sindrom Down au un anumit grad de dizabilităţi de învăţare, multe dintre aceste persoane duc o viaţă aproape independentă. Aceşti tineri sunt adevărate exemple despre ceea ce înseamnă curajul, puterea de a merge mai departe, de a te bucura de tot ceea ce îţi oferă viaţa", se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Evenimentul organizat pentru Ziua Mondială a Sindromului Down va avea loc vineri, de la ora 10.00, în Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici