200 de participanţi din 18 ţări la un concurs virtual de patinaj artistic organizat la Bucureşti. Concurenţi cu vârste de la 4 la 72 de ani

  • Cea de-a patra ediţie a concursului de patinaj exclusiv recreaţional Bucharest Open s-a desfăşurat anul acesta exclusiv în mediul virtual.
  • Sub deviza #wearebackstronger, peste 200 de participanţi, cu vârste între 4 şi 72 de ani, din 18 ţări, s-au întrecut on-line, în week-endul trecut.
  • Noutatea concursului a constituit-o participarea, pentru prima oară la o întrecere de patinaj, a unei echipe din Iran.
261 afișări
Imaginea articolului 200 de participanţi din 18 ţări la un concurs virtual de patinaj artistic organizat la Bucureşti. Concurenţi cu vârste de la 4 la 72 de ani

Concurenţii din Iran

Patinatori de pe 5 continente au bifat prezenţa la Bucharest Open 2021, un concurs internaţional de patinaj recreaţional aflat la a patra ediţie.
La start s-au aliniat peste 200 participanţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 72 ani, provenind din 18 ţări: România, Ungaria, Austria, Italia, Elveţia, Luxemburg, Spania, Portugalia, Suedia, SUA, Canada, Australia, Egipt, Emirate, Kuweit, Iran, Indonezia şi Japonia.

Pandemia a schimbat complet regulile tradiţionale de concurs la destule competiţii sportive. Stadioanele şi sălile s-au închis pentru spectatorii, pentru a se evita eventuala răspândire a virusului, iar întrecerile multor discipline s-au mutat în mediul virtual.

La concursul de patinaj de la Bucureşti, regulile de concurs au fost următoarele: fiecare participant şi-a filmat programul de concurs pe patinoarul de acasă, conform regulamentului şi îmbrăcat în costum, şi a trimis apoi înregistrarea video la Bucureşti, unde este jurizat de arbitri internaţionali.

“După aproape două sezoane grele, cu incertitudini şi restricţii, patinoare închise şi competiţii anulate, am considerat că un concurs virtual este o oportunitate de a merge mai departe. Aşa că am creat o platformă care să ne permită să putem primi înscrieri de la cluburi din toată lumea. Scopul nostru a fost să permitem patinatorilor să-şi prezinte programele de concurs online, în faţa unui juriu de arbitrii, să-şi regăsească motivaţia în aceste vremuri dificile şi să fie răsplătiţi pentru performanţa lor”, a precizat Andreea Ţuligă, organizator Bucharest Open.

Concursul de patinaj s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, datorită numărului mare de participanţi. Oficiali din România, SUA, Macao, Africa de Sud, Turcia, Germania, Italia au urmărit programele de concurs, unde patinatorii au fost împărţiti pe categorii de vârstă.

Participanţii s-au întrecut în probe tehnice, unde şi-au arătat măiestria la paşi, sărituri şi piruete. Nu a lipsit elementul spectacolului la proba de show-skating sau ansamblu, cu programe din „Maleficient”, „Grease”, „Hairspray” sau „Joker”. David Cipolleschi, fost dansator şi coregraf al unor artişti precum Kylie Minogue, Amy Winehouse sau Ricky Martin, a fost unul dintre juraţi la proba show-skating şi s-a asigurat că partea de entertainnment este respectată.

Noutatea concursului a fost participarea, pentru prima oară la un concurs de patinaj, a unei echipe din Iran. Nika Esmaeilzadeh (15 ani) şi Mahmoud Nikpour (28 ani) s-au detaşat de concurenţi cu un nivel tehnic ridicat. „Este prima noastră participare, pentru că până acum 8 luni nu am avut un patinoar unde să ne antrenăm. Sunt emoţionată, dar şi foarte fericită că am avut şansa să concurez la Bucharest Open”, a transmis Nika.

Nu s-a lăsat mai prejos nici echipa naţională a Kuweitului, unde pe lângă programe tehnice bune, concurenţii au făcut spectacol la proba de show-skating, cu coregrafii inedite. „A fost o experinţă fantastică având în vedere circumstanţele pandemiei şi inabilitatea noastră de a călători. Sperăm ca anul viitor să putem veni în România şi să concurăm la Bucharest Open de pe patinoarul gazdă”, speră Khaireyah Alekanderi, una dintre concurente.

Poveştile unor concurenţi sunt realmente fabuloase. Alexandra Duarte (49 ani) o patinatoare din Portugalia a călătorit aproape 700 de km până la Madrid, Spania, pentru a se putea antrena şi a participa la Bucharest Open. Întrucât graniţa cu Spania era închisă, a avut nevoie de un document de la Federaţia sporturilor de iarnă din Portugalia. A făcut această excursie în trei weekend-uri consecutive, a dormit şi a mâncat în maşină, pentru că era prea scump să meargă la un hotel.

Cea mai vârstincă participantă, Diane Cote-Fregeau (72 ani), din Canada, i-a impresionat pe juraţi la proba de show-skating. Deşi a suferit o intervenţie de înlocuire de şold, concurenta a prezentat un program bun, cu o coregrafie îndrăzneaţă. 

Bucharest Open este singurul concurs de patinaj recreaţional din România. În doar patru ediţii (2017-2019, 2021), a reuşit să crească de 8 ori numărul de participanţi, fiind o iniţiativă privată a clubului de patinaj artistic ACS Skating A 2 Z.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici