A murit fostul selecţioner al Angliei, Terry Venables, la vârsta de 80 de ani

Terry Venables, fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Angliei şi al lui Tottenham Hotspur, a murit la vârsta de 80 de ani în urma unei boli, a anunţat duminică familia sa.

115 afișări
Imaginea articolului A murit fostul selecţioner al Angliei, Terry Venables, la vârsta de 80 de ani

A murit fostul selecţioner al Angliei, Terry Venables, la vârsta de 80 de ani

Venables a condus Anglia până în semifinalele Campionatului European din 1996, pe teren propriu, înainte de a pierde la penalty-uri în faţa Germaniei.

"Suntem total devastaţi de pierderea unui soţ şi tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală", a declarat familia într-un comunicat, citat de Reuters.

Pe lângă perioada petrecută la conducerea lui Tottenham, în timpul căreia a câştigat Cupa Angliei în sezonul 1990-91, el a mai condus Crystal Palace, Leeds United şi Barcelona, într-o carieră strălucitoare de manager.

În perioada petrecută la Barcelona, Venables şi-a câştigat porecla El Tel, câştigând LaLiga şi ajungând în finala Cupei Europei în 1986. Venables a fost, de asemenea, responsabil pentru aducerea pe Nou Camp a atacanţilor britanici Gary Lineker şi Mark Hughes.

"Cel mai bun, cel mai inovator antrenor pentru care am avut privilegiul şi plăcerea de a juca", a scris Lineker, care a jucat şi sub comanda lui Venables la Spurs şi în Anglia, pe X, fostul Twitter.

"A fost mult mai mult, totuşi, decât un mare antrenor, a fost vibrant, a fost fermecător, a fost spiritual, a fost un prieten".

Venables şi-a început cariera profesională ca jucător la Chelsea în 1960 şi a jucat pentru Tottenham Hotspur, Queens Park Rangers şi Crystal Palace înainte de a se retrage pentru a prelua rolul de manager la această echipă.

Ca jucător, a evoluat în peste 500 de meciuri în campionat şi a câştigat Cupa Ligii cu Chelsea în 1965 şi Cupa Angliei cu Spurs în 1967. A jucat de două ori în echipa naţională a Angliei.

Venables a fost, de asemenea, timp de doi ani director executiv al Spurs, între 1991 şi 1993.

"Suntem extrem de întristaţi să aflăm de decesul lui Terry Venables, fostul nostru jucător, manager şi director executiv, care a decedat sâmbătă", a transmis Spurs într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici