A murit Silvio Gazzaniga, artistul italian care a realizat trofeul Cupei Mondiale

Sculptorul italian Silvio Gazzaniga, cel care a realizat trofeul Cupei Mondiale la fotbal, a murit, luni, la 95 de ani, informează Gazzetta dello Sport.

424 afișări
Imaginea articolului A murit Silvio Gazzaniga, artistul italian care a realizat trofeul Cupei Mondiale

A murit Silvio Gazzaniga, artistul italian care a realizat trofeul Cupei Mondiale

Născut la Milano în 1921, Gazzaniga este cel care a realizat designul şi a construit macheta trofeului Cupei Mondiale, ce se acordă câştigătoarelor Campionatelor Mondiale încă din 1974. A fost, aşa cum scriu jurnaliştii italieni, "tatăl Cupei".

A creat mai multe trofee în lumea sportului, dar cel al Cupei Mondiale rămâne cel mai cunoscut. Acesta a fost ales din 53 de concurenţi în cadrul unei competiţii organizate de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) după Campionatul Mondial din 1970, organizat de Mexic. "Reprezintă bucuria, fericirea şi măreţia sportivului în momentul victoriei", spunea Silvio Gazzaniga. Tot Gazzaniga a creat şi trofeul Cupei UEFA/Europa League sau Supercupa Europei.

"S-a stins liniştit, în somn, acasă. Noaptea trecută a mers la somn, iar de dimineaţă când am fost să-l trezim ne-am dat seama că nu mai respiră, nu mai avea puls", a declarat George Gazzaniga, fiul lui Silvio, citat de jurnaliştii Gazzettei dello Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici