Adevărul despre Campionatul European de Sex şi cum a devenit virală o ştire neconfirmată

Informaţii publicate marţi şi care nu au putut fi verificate în mod independent susţineau că Federaţia Suedeză de Sex organizează la Goteborg Campionatul European de Sex. Informaţia se dovedeşte a fi falsă.

4734 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre Campionatul European de Sex şi cum a devenit virală o ştire neconfirmată

Adevărul despre Campionatul European de Sex şi cum a devenit virală o ştire neconfirmată

Potrivit publicaţiei suedeze de ştiri Goterborgs-Posten, concursul există sub formă de propunere înaintată de federaţia amintită către Confederaţia Naţională a Sportului din Suedia, însă nu a trecut de faza de candidatură, fiind respinsă deoarece dosarul de candidatură era incomplet.

Suedia a devenit astfel centrul unei controversate ştiri, ajunsă virală, care susţine că ţara este pregătită să introducă relaţiile sexuale ca sport înregistrat. Informaţiile referitoare la un campionat european de sex programat pentru data de 8 iunie la Göteborg a surprins milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, portalurile de ştirile suedeze au confirmat că aceste afirmaţii sunt complet false.

Originile informaţiei pot fi urmărite până la o ştire neatribuită, publicată de latestly.com, dar şi până la tweet-uri care s-au răspândit rapid pe platformele de socializare.

Agenţii de ştiri din întreaga lume au vehiculat detaliile, conform cărora evenimentul se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni, iar participanţii vor concura în fiecare zi.

Potrivit informaţiilor neconfirmate, competiţia ar consta în diverse discipline, participanţii fiind judecaţi în funcţie de performanţele lor.

Conform publicaţiei suedeze de ştiri Goterborgs - Posten, propunerea pentru un campionat de sex a fost într-adevăr prezentată de preşedintele Federaţiei Suedeze de Sex, Dragan Bratych. Această organizaţie şi-a propus să înregistreze sexul ca o sport şi să lanseze o competiţie sportivă.

Cu toate acestea, Confederaţia Naţională a Sporturilor din Suedia a respins propunerea în luna aprilie, ceea ce face ca informaţiile ce susţin organizarea unei viitoare competiţii de sex în Suedia să fie complet false.

Respingerea cererii de către Confederaţia Naţională a Sportului a fost confirmată de Bjorn Eriksson, şeful confederaţiei, care a declarat că propunerea nu îndeplinea cerinţele acestora.

O investigaţie mai amănunţită a dezvăluit că Dragan Bratych, preşedintele Federaţiei Suedeze de Sex operează mai multe cluburi de striptease în Suedia. Bratych a depus cererea în luna ianuarie, declarând că sexul ar trebui să fie clasificat ca sport datorită beneficiilor sale pentru sănătatea fizică şi mentală.

Cu toate acestea, cererea a fost considerată în cele din urmă incompletă de către Confederaţia Naţională a Sportului.

Rapoartele virale originale au detaliat diverse aspecte ale presupusul Campionat european de sex, inclusiv numărul de participanţi, durata meciurilor şi punctajul.

Rapoartele susţineau că 20 de persoane s-au înscris la campionat, angajându-se în activităţi sexuale în diferite discipline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici