AFP despre o nouă echipă de Formula 1: O candidatură de origine română, analizată de FIA

Candidatura unei echipe cu origini române, Forza Rossa, pentru un loc pe grila Campionatului Mondial de Formula 1 este analizată de Federaţia Internaţională de Automobilism, informează agenţia France Presse, care citează un comunicat al FIA.

348 afișări
Imaginea articolului AFP despre o nouă echipă de Formula 1: O candidatură de origine română, analizată de FIA

AFP despre o nouă echipă de Formula 1: O candidatură de origine română, analizată de FIA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Marele Circ, iar primul team acceptat a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Has.

Potrivit site-ului oficial al Formulei 1, alte candidaturi "de înalt standard" au fost primite de FIA, iar o potenţială echipă, având numele Forza Rossa, este într-un proces de investigaţii suplimentare.

FIA, care are sediul la Paris, nu a precizat din ce ţară este Forza Rossa, însă AFP a scris că echipa Forza Rossa are origini române. "O altă candidatură, de origine română, botezată Forza Rossa, este în curs de examinare de către FIA", a notat AFP.

Noua echipă ar putea avea legătură cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, firma este şi reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin Forza Rossa Holding.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presa internaţională, echipa română ar urma să fie condusă de Colin Kolles. În vârstă de 46 de ani, Kolles, născut la Timişoara, cu numele de Călin Colesnic, de profesie medic stomatolog, a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India şi HRT. Ultima echipă la care a lucrat, ca "team principal", a fost Hispania Racing Team, desfiinţată anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici