Agenţia antidoping ia în calcul să scoată canabisul de pe lista substanţelor interzise în sport

  • Wada este gata să revizuiască statutul ştiinţific al substanţei, care rămâne interzisă în sport şi în 2022.
  • Discuţiile s-au aprins după cazul sprinterei americane Sha'Carri Richardson.
  • Tânăra de 21 de ani a fost exclusă de la ultima Olimpiadă, după ce a ieşit că a consumat canabis.
604 afișări
Imaginea articolului Agenţia antidoping ia în calcul să scoată canabisul de pe lista substanţelor interzise în sport

Sha'Carri Richardson

Wada, agenţia mondială antidoping, va face o revizuire ştiinţifică a statutului canabisului, deşi rămâne o substanţă interzisă în 2022. Iniţiativa a fost anunţată după ce a fost analizată situaţia sprinterei American Sha'Carri Richardson, exclusă din calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„După primirea cererilor din partea mai multor părţi interesate, Comitetul Executiv a aprobat decizia grupului consultativ de experţi de a iniţia o revizuire ştiinţifică a stării canabisului în 2022", a scris Wada, într-un comunicat.

Deocamdată, canabisul este interzis în competiţii şi va fi interzis şi în 2022.

Cazul lui Richardson, una dintre vedetele atletismului, a stârnit o mare dezbatere pe această temă.

Tânăra de 21 de ani a fost interzisă de la Jocuri după ce a primit o suspendare de 30 de zile, în urma unui test pozitiv cu marijuana.

Mai multe vedete şi alţi sportivi au criticat regula, socotind-o învechită şi inutilă. Şeful mondial al atletismului, Sebastian Coe, se numără printre cei care au susţinut cererile de revizuire a canabisului.

„Nu este un moment nerezonabil pentru a face o recenzie”, a spus Coe. „Are sens: nimic nu este pus în piatră. Te adaptezi şi, uneori, reevaluezi”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici