Alin Petrache: Nu pot face minuni, dar vom obţine medalii la Rio

Noul preşedinte al COSR, Alin Petrache, a declarat, vineri, că nu poate face minuni în cei doi ani rămaşi până la Jocurile Olimpice din 2016, dar este convins că sportivii români vor reuşi să obţină medalii la competiţia de la Rio de Janeiro.

97 afișări
Imaginea articolului Alin Petrache: Nu pot face minuni, dar vom obţine medalii la Rio

Alin Petrache: Nu pot face minuni, dar vom obţine medalii la Rio (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Petrache a precizat că are o strategie pe termen lung pe care o va impune ca preşedinte al COSR. "Obiectivele pentru Jocurile Olimpice nu s-au schimbat absolut deloc. Vreau să felicit echipa de spadă a României, avem un aur frumos. Eu spun că vor veni medalii la Rio, întotdeauna au venit. Cu siguranţă vor fi medalii. Eu sunt optimist întotdeauna. E destul de greu, e o funcţie care implică foarte multă atenţie. Nu cred că au crescut pretenţiile şi nu cred că se aşteaptă cineva la minuni. Alin Petrache nu poate face minuni. Eu am venit cu o strategie pe termen lung. Nu mai putem face lucruri minore, avem nevoie de o strategie pe termen lung", a spus Petrache.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a afirmat că i-a cerut Simonei Halep să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio. "Nu am mai vorbit cu Simona Halep în ultima perioadă. Înaintea finalei i-am transmis un mesaj, prin care i-am spus să vină în echipa olimpică. Avem nevoie de asemenea valori. Eu cred că Simona Halep va participa pentru România la Rio. Trebuie să ne bucurăm de ea. Eu cred că Simona Halep poate deveni numărul unu în doi ani de zile. Eu cred că ea va fi campioana în următoarea perioadă", a mai spus Petrache, cu ocazia organizării crosului naţional "Ziua Olimpică", în Parcul Tineretului.

Alin Petrache a devenit noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), după ce a primit 143 de voturi la Adunarea Generală din 29 mai. Fostul şef al COSR Octavian Morariu a demisionat la 15 aprilie.

Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici