Ana Pascu: A fost extraordinar! La JO vom avea pretenţii de la sabia masculină şi spada feminină

Preşedintele FR de Scrimă, Ana Pascu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că medalia de aur obţinută de echipa feminină de spadă a României la CM este cu atât mai valoroasă cu cât două dintre componentele echipei au avut probleme medicale şi au reuşit să învingă campioana mondială en-titre.

34 afișări
Imaginea articolului Ana Pascu: A fost extraordinar! La JO vom avea pretenţii de la sabia masculină şi spada feminină

Ana Pascu: A fost extraordinar! La JO vom avea pretenţii de la sabia masculină şi spada feminină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost extraordinar, fetele s-au mobilizat foarte bine astăzi, iar eu am fost optimistă la începutul acestei zile, când am văzut atitudinea fetelor. În finală a fost foarte greu, pentru că întâlneam Germania, campioana mondială en-titre, care o avea în lot şi pe campioana olimpică de la Beijing. În vreme ce noi aveam două fete cu probleme foarte mari, însă doctorii le-au bandajat şi au făcut minuni pentru ca ele să se poată urca pe planşă. Mă bucur că Ana Maria Brânză şi-a revenit, pentru că a avut o perioadă foarte proastă după operaţie şi chiar dacă la proba individuală nu a tras prea tare, la proba pe echipe le-am văzut pe fete că şi-au dorit foarte mult să ajungă acolo sus", a spus Ana Pascu.

Oficialul FR de Scrimă a adăugat că este mulţumită de rezultatele delegaţiei României la CM de la Paris şi că de la cele două discipline medaliate, sabia masculină şi spada feminină, aşteaptă medalii şi la JO din 2012.

"Sunt foarte mulţumită, pentru că suntem în top cu cele două arme la care excelăm. Sabia masculină şi spada feminină sunt două discipline de la care vom avea pretenţii la JO din 2012, de la Londra. Trebuie să avem grijă de aceşti sportivi, să nu ne înfumurăm, iar noi cei din federaţie trebuie să le oferim competiţii puternice, pentru a ne menţine la acest nivel", a mai spus Pascu.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, care se desfăşoară la Paris.

România a învins, în finală, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei.

Delegaţia României a mai obţinut două medalii de bronz la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale, una prin Cosmin Hănceanu, la proba individuală de sabie, şi una prin echipa masculină de sabie.

Ana Pascu a mai menţionat că delegaţia României va reveni în ţară de la Paris sâmbătă, la ora 19.30, pe aeroportul Henri Coandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici