Ana Pascu: Mihai Covaliu nu a fost în plenitudinea forţelor

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a declarat, marţi, după ce sabrerul Mihai Covaliu a obţinut medalia de bronz în cadrul turneului olimpic, că sportivul român nu a fost în plenitudinea forţelor, el având probleme de acomodare la condiţiile din China.

83 afișări
Imaginea articolului Ana Pascu: Mihai Covaliu nu a fost în plenitudinea forţelor

Ana Pascu: Mihai Covaliu nu a fost în plenitudinea forţelor (Imagine: Mediafax Foto)

"Am încă emoţii. Medalia a fost extraordinar de mult muncită, iar meritul este cu atât mai mare cu cât lui nu i-a mers extraordinar, nu a fost în plenitudinea forţelor. A fost un pic deranjat de fusul orar, de umiditate, de căldură, de zgomotul enorm. Medalia este extrem de meritorie, iar el rămâne unul dintre marii sportivi ai lumii", a spus Pascu, la Sport.ro.

Ana Pascu a afirmat că Mihai Covaliu este mulţumit de rezultatul obţinut.

"Finala am privit-o îngrozitor de crispată. Sunt destul de mulţumită şi el este destul de mulţumit acum că s-a mai liniştit. Am fost cu toţii extrem de încordaţi. Sperăm să serbăm această medalie cu toţii acasă, pentru că aici nu ne putem regăsi suflul", a subliniat Pascu.

Ea a precizat că, în semifinale, Mihai Covaliu nu a putut să îşi facă jocul său obişnuit.

"Mihai nu a făcut acţiunile pe care le face de obicei, a tras destul de simplu, a vrut să declaşeze atacurile de distanţă, dar nu i-a reuşit. Lopez este într-o formă de zile mari şi a putut să-l învingă. Diferenţa a fost extraordinar de mică", a precizat Pascu.

Mihai Covaliu a câştigat, marţi, bronzul în proba de sabie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, aducând delegaţiei României a doua medalie la competiţia din China, după aurul câştigat de judoka Alina Dumitru.

Covaliu l-a învins în finala mică pe francezul Julien Pillet, cu scorul 15-11.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici