Anchetă a Ministerului Sportului după incidentele xenofobe de la partida Steaua-Csíkszereda. Eduard Novak: „Sunt mâhnit şi dezamăgit"

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat luni că s-a autosesizat, iar Comisia de combatere a violenţei în sport va analiza incidentele de la meciul Steaua Bucureşti-FK Csíkszereda.

1234 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Ministerului Sportului după incidentele xenofobe de la partida Steaua-Csíkszereda. Eduard Novak: „Sunt mâhnit şi dezamăgit"

Anchetă a Ministerului Sportului după incidentele xenofobe de la partida Steaua-Csíkszereda. Eduard Novak: „Sunt mâhnit şi dezamăgit"

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului, instituţia „a luat act de incidentele violente, cu note xenofobe, petrecute în data de 4 august 2021, la meciul de Liga 2 dintre echipele Steaua Bucureşti şi FK Csíkszereda”.

Astfel, Comisia de Combatere a Violenţei în Sport va analiza faptele petrecute şi va decide măsurile care se impun.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, sportul este un fenomen social care îşi aduce contribuţia la valori precum toleranţa, solidaritatea, respectarea drepturilor omului şi înţelegerea între naţiuni şi culturi şi contribuie, de asemenea, la integrarea persoanelor, indiferent de rasă, religie şi etnie.

„Sunt mâhnit şi dezamăgit de aceste incidente. Le consider inacceptabile şi sunt ferm împotriva oricărei manifestări care derapează atât de grav de la regulile sportive şi sociale de conduită. Sportul trebuie să fie un mediu al fairplay-ului, în care rasismul şi violenţa nu au ce să caute. Astfel de acte trebuie sancţionate prompt şi drastic şi aştept ca factorii implicaţi în analiza faptelor petrecute să aplice sancţiunile care se impun pentru toţi cei vinovaţi. Spectacolul sportiv trebuie să apropie şi să unească, nu să dezbine. Trebuie să ne aducă bucurie, nu teamă şi ură. Nu poate fi îngăduit ca terenurile de sport să fie locul de manifestare al xenofobiei, al discriminării şi acest mesaj trebuie să fie unul cât se poate de ferm, pe care să-l repetăm ori de câte ori va fi necesar. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca situaţii de acest fel să nu se mai repete”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului.

Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului consideră că toţi factorii implicaţi în domeniul sportului trebuie se acţioneze solidar şi integrat pentru descurajarea unor astfel de atitudini şi pentru preîntâmpinarea repetării lor, iar Comisia de disciplină de la nivelul Federaţiei Române de Fotbal are o responsabilitate clară şi extrem de importantă din acest punct de vedere.

Oficialii FK Csíkszereda au acuzat după meci că s-a încercat intimidarea echipei şi, indirect, a întregii comunităţi maghiare din România, prin folosirea constantă a unei multitudini de dispozitive pirotehnice pe stadion. Aceştia au cerut tragerea la răspundere a „ultraşilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici