Andone: Pentru mine meciul cu Rapid e mai special, dar vreau să câştigăm

Antrenorul Ioan Andone a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că derbiul cu Rapid va fi unul special având în vedere că a fost apreciat de suporterii rapidiştii în sezonul trecut când a pregătit formaţia giuleşteană, dar că îşi doreşte ca Dinamo să câştige partida de duminică.

14 afișări
Imaginea articolului Andone: Pentru mine meciul cu Rapid e mai special, dar vreau să câştigăm

Andone: Pentru mine meciul cu Rapid e mai special, dar vreau să câştigăm (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Eu sper să fie un meci bun, suporterii noştri au nevoie să vadă un meci de calitate, pe care noi să-l câştigăm. Va fi dificil pentru că Rapid are o nouă echipă. În formula de start sunt 5 sau 6 jucători noi faţă de perioada în care antrenam eu pe Rapid. Este o echipă puternică şi pentru că majoritatea jucătorilor transferaţi provin de la o singură echipă. Nu duc lipsă de relaţiii de joc şi echipa a devenit omogenă destul de repede. Pentru mine e un meci mai special pentru că eu am fost apreciat la Rapid şi iubit de suporteri. Asta am simţit deşi am avut unele temeri înainte de a semna cu Rapid, dar s-au purtat extraordinar cu mine şi le sunt recunoscător. Sper însă ca mâine să câştigăm, să fie un meci frumos, să nu le pară rău că au venit aici", a spus Andone.

Tehnicianul dinamovist consideră că Rapid are cea mai bună apărare dintre toate echipe diin Liga I: "Trebuie să dăm un gol mai mult decât Rapidul şi să câştigăm cele trei puncte. Noi trebuie să acumulăm puncte pentru că e un început, dar contează şi calitatea jocului. Cu 5-6 jucători noi te pot surprinde, deşi îi ştiu pe jucătorii de la Braşov, mai puţin Cassio, pe care nu l-am văzut. Rapid e o echipă solidă, care ştie ce vrea. E adevărat că nu au dat multe goluri dar nici nu au primit. Noi am cam primit. Dacă mă uit la echipa Rapidului, poate fi cea mai bună apărare a camponatului. Au numai jucători cu experienţă, chiar şi rezervele. În opinia mea au cea mai bună apărare. La meciul de duminică apărarea va fi mai importantă decât atacul. Va fi o confruntare frumoasă. Echipa care va greşi mai puţin va câştiga asta e o regulă. Aştept cu nerăbdare şi suporterii. Dacă lumea n-a uitat meciul de la Split vom avea 3000 de spectatori, dar şi noi suntem de vină, dacă reuşeam să necalificăm, altfel stăteau lucruile. Aveam cel puţin 11.000 de spectatori".

Referitor la lotul pe care îl are la dispoziţie, Andone s-a declarat mulţumit că nu are niciun jucător inidisponibil dar consideră că temperatura ridicată ar putea afecta calitatea jocului. "E bine că a intrat şi Bazzi la antrenament şi că nu am probleme de lot. E bine că am marcat în ultimele minute la Târgu Jiu pentru că dacă înlănţuiam două rezultate negative, şi la Split şi în campionat puteau apărea probleme. Căldura poate fi o problemă pentru că la 32 de grade e greu să ţii un tempo. Încă nu m-am decis pe cine bag în poartă, am de ales între Curcă şi Naumovski pentru că Bălgrădean a luat roşu la echipa a doua în Cupa României, şi nu îl pot folosi", a mai spus Andone.

Antrenorul dinamovist a precizat că în perioada în care a antrenat echipa Rapid a demonstrat că e corect şi că are caracter: "Nu am ce să-i demonstrez lui George Copos, eu trebuie să demonstrez suporterilor noştri. Ce a fost a trecut, nu am nimic de demonstrat. Lui George Copos i-am demonstrat cât am fost acolo că sunt corect şi că am caracter. Altceva nu am să-i spun. Eu nu o să-i spun ca Mircea Rednic «ce bine-mi pare că ai luat ţeapă». Eu nu o să spun niciodată aşa ceva. Am mai vorbit cu dânsul la telefon, dar în ultimele două săptămâni nu s-a mai întâmplat".

Partida Dinamo-Rapid, din cadrul etapei a IV-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici