Andone: Sunt nouă finale şi sunt convins că le putem câştiga şi putem ajunge în Liga Campionilor

Noul antrenor al echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că gruparea ardeleană mai are de disputat nouă finale până la finalul sezonului, însă şi-a arătat încrederea că aceasta le poate câştiga pe toate şi că va reuşi şi calificarea în grupele Ligii Campionilor.

97 afișări
Imaginea articolului Andone: Sunt nouă finale şi sunt convins că le putem câştiga şi putem ajunge în Liga Campionilor

Ioan Andone (Imagine: MIrcea Rosca/Mediafax Foto)

"Telefonul de ieri de la domnul Paszkany a însemnat foarte mult, este un tip corect, drept. La început mi s-a părut că îi fur munca şi rezultatele lui Costa, că e pe locul întâi. Prietenia care ne-a legat m-a făcut însă să mă gândesc doar la CFR, la suporterii de aici, la oraşul care merită un al treilea titlu. Sunt nouă meciuri şi nouă finale şi sunt convins că se pot câştiga. Am venit să muncesc şi să ajungem în Liga Campionilor. Nu depindem de nimeni altcineva, ci doar de noi. În următoarele patru etape întâlnim revelaţiile returului, echipe din subsol care au obţinut rezultate peste aşteptări", a spus Andone.

Ioan Andone susţine că nu este supărat că a fost dat afară de la CFR Cluj în urmă cu patru sezoane chiar înaintea debutului echipei în Liga Campionilor.

"Am plecat pentru că au fost rezultate proaste. Orice antrenor trebuie să aibă bagajele făcute. Dacă echipa joacă prost, principalul vinovat este antrenorul şi nu jucătorii, pentru că niciun antrenor nu schimbă 22 de jucători. Şi eu dacă aş fi patron de club la fel aş face", a adăugat Andone.

Ioan Andone crede că CFR are cel mai bun lot din Liga I.

"Au mai rămas cinci jucători cu care am mai lucrat plus Liviu Ganea, alături de care am lucrat la Dinamo. Sunt jucători cu experienţă, au cel mai bun lot în Liga I. Nu trebuie lucrat la ce s-a muncit aici, ci la atitudine, disciplină, agresivitate, alergare. Sunt lucruri de fineţe. Nu poţi să vii la o echipă care conduce campionatul cu cinci puncte şi să schimbi totul din temelii, e o mare prostie", a subliniat Andone.

După victoria echipei Rapid cu CFR, gruparea giuleşteană este o contracandidată la titlu, susţine Andone.

"Rapidul a fost o echipă extraordinară în ultimele 20 de minute, pentru că în rest a fost un meci echilibrat în care Rapid a ştiut să speculeze ultimele 20 de minute. După jocul practicat contra CFR-ului este o contracandidată la titlu", a precizat Andone.

Conducerea CFR Cluj a decis, duminică, după o şedinţă de peste cinci ore, să îl demită pe antrenorul Jorge Costa, echipa urmând să fie pregătită în ultimele etape de Ioan Andone. Conducătorii grupării au analizat în şedinţă înfrângerea de sâmbătă, din meciul cu Rapid, scor 0-5, dar şi jocul slab al echipei din retur.

Formaţia CFR Cluj, liderul clasamentului Ligii I, a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (2-0), de echipa Rapid, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii I, înregistrând prima înfrângere după 11 runde. Jorge Costa se afla la conducerea tehnică a echipei clujene din mai 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici