Andy Murray a confirmat în mod oficial: nu va participa la Australian Open. Britanicul a fost scos din joc de coronavirus

  • De cinci ori finalist la Australian Open, britanicul Andy Murray va rata primul Grand Slam al anului, după ce nu s-a putut găsi pentru el o soluţie acceptabilă de către autorităţile australiene pentru o„carantină viabilă”.
  • Tenismanul a fost depistat pozitiv cu coronavirus.
402 afișări
Imaginea articolului Andy Murray a confirmat în mod oficial: nu va participa la Australian Open. Britanicul a fost scos din joc de coronavirus

Sursa foto: Mediafaxfoto

Conform BBC Sports, britanicul, în vârstă de 33 de ani, urma să plece la Melbourne săptămâna trecută, dar nu i s-a permis să călătorească pe un zbor charter închiriat de organizatori, după ce s-a descoperit că avea Covid-19.

Fostul numărul unu mondial spera să călătorească în siguranţă şi să concureze aşa cum era planificat, după ce va prezenta un test negativ.

Murray era asimptomatic şi ieşise din autoizolare. Din păcate pentru el găsirea unei modalităţi de a călători în Australia şi apoi de a intra în carantină înainte ca turneul să înceapă, pe 8 februarie, s-a dovedit a fi o sarcină prea dificilă.

„Am fost în dialog permanent cu Tennis Australia pentru a încerca să găsim o soluţie care să permită o anumită formă de carantină viabilă, dar nu am reuşit", a spus Murray: „Vreau să mulţumesc tuturor celor de acolo pentru eforturile lor. Sunt devastat că nu pot să joc în Australia. Este o ţară şi un turneu pe care le iubesc".

Australian Open începe la Melbourne Park cu trei săptămâni mai târziu decât de obicei, din cauza pandemiei de coronavirus.

Jucătorii au trebuit să prezinte rezultate negative înainte de a se îmbarca pe unul din cele 15 zboruri chartere, care au fost efectuate săptămâna trecută de către organizatori.

La sosire, jucătorii şi personalul lor de asistenţă, au intrat direct într-o carantină de 14 zile în condiţiile impuse de guvernul australian.

Acordul le-a permis să iasă din camere până la cinci ore pe zi pentru antrenamente.

Cu toate acestea, 72 de jucători au fost carantinaţi în camerele lor, după ce pe trei din cele 15 zboruri au fost identificate cazuri pozitive la sosirea în Australia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici