Antrenorul secund pregăteşte meciul cu Lituania pentru următorul selecţioner

Antrenorul secund al echipei naţionale, Ştefan Iovan, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că FRF nu i-a propus rezilierea contractului, deoarece înţelegerea sa este legată de cea a lui Victor Piţurcă, şi a precizat că până la 1 mai pregăteşte meciul cu Lituania pentru următorul selecţioner.

19 afișări
Imaginea articolului Antrenorul secund pregăteşte meciul cu Lituania pentru următorul selecţioner

Ştefan Iovan şi Victor Piţurcă

"Eu o să discut cu federaţia despre contractul meu după ce se clarifică lucrurile cu Piţurcă. Deocamdată nu m-a contactat nimeni, nici nu are cum, pentru că până la data de 1 mai eu lucrez la federaţie, sunt angajatul federaţiei. Eu până pe 1 mai lucrez pentru pregătirea meciului cu Lituania, pentru antrenorul următor, adică pentru cel care vine. Pentru că vreau să lăsăm omului lucrurile în regulă, că aşa e frumos", a spus Iovan.

Tehnicianul susţine că va proceda precum selecţionerul Victor Piţurcă, indiferent dacă acesta îşi reziliază pe cale amiabilă contractul cu FRF sau se adresează instanţei de judecată. "Contractul meu expiră la fel ca cel al lui Piţurcă, adică la sfârşitul anului 2009. Dar întâi să rezolve el şi după aia se rezolvă şi contractul meu. Mie nu mi s-a propus nicio sumă. Contractul meu e legat de contractul lui Piţurcă. Deci, dacă Piţi pleacă pe cale amiabilă probabil că aşa plec şi eu, iar dacă Piţi merge la judecată, atunci şi eu voi face la fel. Depinde cum se înţelege el cu Lupescu", a adăugat secundul.

Iovan este de părere că într-o anumită măsură este normal ca FRF să dorească renunţarea la conducerea tehnică având în vedere rezultatele echipei naţionale din actuala campanie de calificare. "Într-un fel e normal, având în vedere evoluţia echipei şi rezultatele, să se ajungă la o despărţire. Eu mă aşteptam, pentru că, neavând rezultate, te aştepţi la orice. Am discutat şi cu Piţurcă. Cred că şi el se aştepta, pentru că aşa e atunci când pierzi", a explicat Ştefan Iovan.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, să-l mandateze pe directorul general Ioan Angelo Lupescu să ajungă la un acord cu Victor Piţurcă privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului său de selecţioner în schimbul sumei de 250.000 de euro. Pentru rezilierea unilaterală a contractului, FRF ar trebui să-i achite selecţionerului, conform unei clauze, suma de 500.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici