Arabia Saudită şi-a anunţat candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal 2034

Arabia Saudită a anunţat că va depune o candidatură pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, transmite Reuters.

99 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită şi-a anunţat candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal 2034

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Potrivit Federaţiei de Fotbal din Arabia Saudită, candidatura este susţinută de „experienţa tot mai mare a ţării în găzduirea unor evenimente fotbalistice de clasă mondială”.

Anunţul a venit la scurt timp după ce FIFA a desemnat Marocul, Spania şi Portugalia drept gazde ale Cupei Mondiale din 2030, iar Uruguay, Argentina şi Paraguay vor găzdui meciurile de deschidere pentru a marca centenarul turneului.

După ce FIFA a anunţat că Cupa Mondială din 2034 va avea loc în regiunea Asia sau Oceania, preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal, şeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, a salutat decizia.

„Credem cu tărie că aceasta deschide calea pentru o oportunitate mai echitabilă pentru toate confederaţiile de a candida şi de a găzdui prestigioasa Cupă Mondială FIFA - vârful fotbalului masculin mondial", a declarat el.

O serie de fotbalişti de top, precum Cristiano Ronaldo, Neymar şi Karim Benzema, au semnat recent contracte cu cluburi din Liga Pro saudită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici