Atacul sângeros din Brăila. Dosar penal deschis în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi pe terasă. Veşti bune despre starea victimelor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila fac cercetări în cadrul dosarului penal pentru vătămare corporală deschis după ce doi baschetbalişti de la clubul Cuza Sport au fost atacaţi şi au ajuns la spital. Reprezentanţii Clubului spun că atacul a fost fără motiv.

1377 afișări
Imaginea articolului Atacul sângeros din Brăila. Dosar penal deschis în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi pe terasă. Veşti bune despre starea victimelor

Atacul sângeros din Brăila. Dosar penal deschis în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi pe terasă. Veşti bune despre starea victimelor

În baza filmărilor făcute în barul unde s-a produs incidental, anchetatorii au un grup de suspecţi în cazul baschetbaliştilor atacaţi într-un club din Brăila. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care face cercetări pentru vătămare corporală.

Reprezentanţii clubului Cuza Sport unde sunt legitimaţi baschetbaliştii americani au prezentat primele informaţii din cadrul anchetei desfăşurate de procurori şi spun că sportivii au fost atacaţi fără motiv de un grup mare de persoane.

„Pentru a clarifica contextul desfăşurării acestui incident, vă prezentăm varianta oficială rezultată în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penală. Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacaţi, în prima instanta, de către un agresor, fără nici un motiv sau conflict prealabil. Aceştia au încercat sa calmeze spiritele şi să părăsească locaţia, moment în care un grup de 8-9 indivizi (aşa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menţionăm ca acesta a fost momentul în care jucătorii de cetăţenie americană au fost agresaţi fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate şi înjunghieri repetate cu un cuţit. Ţinem sa precizam faptul ca acest incident nu a pornit, aşa cum este speculat în presă, din cauza unor prezenţe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracţionand cu nimeni altcineva din incinta locaţiei”, se arată în comunicatul clubului Cuza Sport.

Reprezentanţii clubului sportiv brăilean au menţionat că evenimentele relatate au fost prezentate conform rezultatelor anchetei preliminare realizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a celor două victime, baschetbaliştii se află acum în afara oricărui pericol, însă rămân internaţi la spitale din Bucureşti şi Brăila pentru a evita apariţia unor complicaţii.

„Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o altă unitate medicală. Din raportul oficial al medicilor reiese faptul că acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng în urma unei lovituri de cuţit. Joseph este conştient şi se afla în continuare sub îngrijirea medicilor la secţia de Terapie intensivă. Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul feţei şi al gâtului, precum şi în zona abdominală. Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând două perforaţii cauzate de loviturile de cuţit. Decizia transferului jucătorului a fost luată în scopul prevenirii apariţiei unor eventuale complicaţii ulterioare”, au mai spus reprezentanţii Cuza Sport.

În paralel Poliţia îi caută pe partenerii principalului suspect, un interlop cunoscut în Brăila sub numele de Dasaev, care a fost eliberat din penitenciar în urmă cu patru ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici