ATP propune ca Open România să aibă loc în aprilie

Preşedintele Comitetului de Organizare al Open România, Bogdan Enoiu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că se discută cu ATP mutarea turneului bucureştean de tenis din luna septembrie în aprilie, începând de la ediţia din 2012.

21 afișări
Imaginea articolului ATP propune ca Open România să aibă loc în aprilie

Enoiu: ATP propune ca Open România să aibă loc în aprilie (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o propunere venită din partea ATP ca turneul să fie mutat începând in 2012 în luna aprilie, când începe sezonul turneelor pe zgură. Riscul de ploaie în luna aprilie este identic cu cel din septembrie sau octombrie. O decizie finală se va lua până la finalul acestui an", a spus Enoiu.

Bogdan Enoiu nu se teme că valoarea jucătorilor care ar urma să participe la competiţia bucureşteană va scădea, având în vedere că turneul ar urma să se desfăşoare în aceeaşi săptămână cu openul de la Barcelona, care este dotat cu premii în valoare totală de aproape două milioane de euro. "Este chiar mai bine ca turneul să aibă loc în aprilie. Nu este o problemă că va avea loc în aceeaşi perioadă cu turneul de la Barcelona, valoarea jucătorilor va fi aceeaşi", a completat Enoiu.

Turneul de la Bucureşti face parte din categoria celor de 250 de puncte, în timp ce openul de la Barcelona este unul de 500 de puncte.

Începând de la prima ediţie, care a avut loc în 1993, turneul bucureştean s-a desfăşurat după US Open, la finalul sezonului pe zgură. În cazul în care va fi în aprilie, competiţia va intra în perioada turneelor ce preced Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici