Au fost dezvăluite meniurile pentru Satul Olimpic Paris 2024

Bucătarii care pregătesc meniurile pentru Satul Olimpic Paris 2024 au promis că mâncarea va fi "distractivă, gastronomică şi sănătoasă", dar că nu se va oferi vin sau alte tipuri de alcool în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

122 afișări
Imaginea articolului Au fost dezvăluite meniurile pentru Satul Olimpic Paris 2024

Au fost dezvăluite meniurile pentru Satul Olimpic Paris 2024

Compania franceză de servicii alimentare Sodexo se ocupă în general de catering şi se aşteaptă să servească aproximativ 40.000 de mese în fiecare zi la Jocuri.

"Franţa va invita lumea la masa sa", a declarat Philipp Würz, directorul de catering al Paris 2024, citat de insidethegames.

"Sportivii ştiu că vor mânca bine aici - obiectivul nostru este să le oferim mâncare de înaltă calitate."

Zona principală de luat masa din Village este prevăzută pentru 3.500 de locuri la o şedinţă.

De asemenea, va fi urmat exemplul Jocurilor anterioare, deoarece sportivii vor putea folosi şi puncte "Grab and Go", inclusiv unul dedicat bucătăriei franceze.

"Ceea ce am gătit aici este carne de pasăre, bibilică prăjită încet cu un jus de raci frumos, foarte redus, foarte intens, cu un sos "poulette", deci este un fel de mâncare cremoasă, de confort", a explicat bucătarul executiv Amadine Chaignot, cu ocazia prezentării meniului.

Aceasta este proprietara restaurantului parizian "La Pouliche" şi bucătar executiv la The Rosewood din Londra.

"Am vrut să fie un pic reprezentativ pentru ceea ce facem în Franţa, aşa că este destul de "gourmand"", a adăugat Chaignot.

Bucătarul Alexandre Mazzia, care conduce restaurantul cu trei stele Michelin "AM par Alexandre Mazzia" din Marsilia, şi-a prezentat reţeta sa de năut zdrobit cu ierburi şi un sos de peşte afumat.

Alte alimente care se aşteaptă să fie incluse în meniu includ risotto de quinoa şi un mousse de ciocolată cu zmeură.

"Este o mândrie şi o onoare să pot arăta tradiţia şi abilităţile franceze", a declarat Mazzia, citat de insidethegames.

Marsilia urmează să găzduiască probele de navigaţie şi fotbalul la Paris 2024.

Vor fi disponibile peste 500 de produse, care au fost concepute pentru a răspunde dietelor speciale, obiceiurilor alimentare şi credinţelor religioase.

Mesele vor folosi produse de sezon, iar o treime din alimentele oferite vor fi pe bază de plante.

Sodexo a garantat că toată carnea, produsele lactate şi ouăle vor fi produse în Franţa.

Alimentele importate, cum ar fi bananele şi orezul, vor fi produse organic sau vor avea certificare de comerţ echitabil.

Organizatorii vor încerca, de asemenea, să facă în aşa fel încât sala de mese din sat să reflecte experienţa tradiţională a mesei franceze.

"Nu este doar momentul în care ne hrănim cu adevărat performanţele şi ne pregătim pentru competiţie din punct de vedere nutriţional, ci şi momentul în care ne regenerăm şi luăm o pauză", a explicat nutriţionistul Hélène Defrance, medaliată cu bronz la navigaţie la clasa 470 la Rio 2016.

Satul olimpic va avea, de asemenea, o brutărie care va produce baghete tradiţionale franceze, croissante şi alte produse de patiserie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici