Balint: Sunt foarte mulţumit cum se pregătesc jucătorii

Tehnicianul formaţiei FC Timişoara, Gavrilă Balint, a declarat, marţi, că este mulţumit de modul în care se antrenează jucătorii săi, după o săptămână de când a început pregătirea cu echipa bănăţeană.

12 afișări
Imaginea articolului Balint: Sunt foarte mulţumit cum se pregătesc jucătorii

Balint: Sunt foarte mulţumit cum se pregătesc jucătorii

"A trecut aproape o săptămână de antrenamente şi sunt foarte mulţumit de felul în care se pregătesc jucătorii. Am văzut că şi ei sunt mulţumiţi, însă sunt convins că după ce se va relua campionatul nu vor mai fi toţi aşa. Sunt şi câteva lucruri pe care le-am văzut astăzi la primul antrenament cu mingea care nu-mi plac, dar o să discut şi în particular cu ei. Oricum, ei sunt foarte înţelegători, iar mie îmi place foarte mult disciplina. M-am interesat şi de viaţa lor extrasportivă şi le-am spus că trebuie să formăm un grup foarte unit, iar cine nu vrea să fie în acest grup, atunci va fi în afara lui. Cred că atacul este cel mai puternic compartiment al echipei, dar vreau să fie o competiţie cât mai mare între jucători. Să se bată cât mai mult. E normal să mai apară şi mici scântei pentru că până la urmă nu jucăm şah sau tenis de câmp şi cine e tare acela va juca", a spus Balint.

Fostul internaţional român a precizat că este nerăbdător să plece în cantonament acolo unde echipa se va putea pregăti mai bine, la temperaturi mai ridicate. "Abia aştept să plecăm în primul cantonament (n.r. - Turcia) şi să schimbăm clima, pentru că nu se poate lucra în asemenea condiţii. Unii jucători au deja probleme la tendoane din cauza terenului îngheţat, iar frigul le-a provocat şi probleme la respiraţie. În Turcia ne aşteaptă oameni cu care am mai lucrat şi la Galatasaray şi sunt convins că totul va fi pus la punct aşa cum ne-am dorit", a adăugat Balint.

Antrenorul Timişoarei a menţionat că nu va fi nevoie să renunţe la unii jucători: "Nu cred că voi face o listă cu jucători care vor pleca, pentru că aceştia sunt cei cu care cel mai probabil vom începe şi returul. Eu trebuie să mă conving de ei şi ştiu că unii au avut mai mult aport în tur, iar alţii mai puţin. Cu siguranţă că, într-o proporţie mare, aceiaşi jucători se vor remarca, pentru că eu nu cred că antrenorul care a fost înainte a preferat să folosească doar o parte din jucători, iar pe alţii care ar fi avut valoare i-a ţinut pe bancă. Într-un fel, ţinem cont de ceea ce s-a întâmplat, dar le vom da şanse şi celorlalţi jucători, pentru că aşa e normal", a afirmat tehnicianul.

Formaţia FC Timişoara va pleca, miercuri, în jurul orei 10.00, spre Turcia, de pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia, pentru primul stagiu de pregătire din perioada de iarnă. Cantonamentul din Turcia se va desfăşura în perioada 14-27 ianuarie, iar adversarii cu care FC Timişoara va juca partide amicale vor fi anunţaţi ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici