Bellu: Nu am fost informat despre situaţia Lilianei Popescu

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, a declarat, joi, că nu a fost informat direct despre situaţia atletei Liliana Popescu, despre care se zvoneşte că ar fi fost găsită dopată, dar că aşteaptă o poziţie oficială în acest caz

19 afișări
Imaginea articolului Bellu: Nu am fost informat despre situaţia Lilianei Popescu

Bellu: Nu am fost informat despre situaţia Lilianei Popescu (Imagine: Mediafax Foto)

"După cum am citit în presă, că nu am fost informat direct, probabil se respectă procedura, se va face şi testul B. Am văzut două opinii în presă, că nu s-ar mai solicita testul B, iar altele că s-ar mai aştepta şi al doilea rezultat, chiar dacă în ultimii ani nu s-a întâmplat să fie infirmat rezultatul de către testul B. Mi se pare că s-a luat măsura la timp, dacă stau lucrurile aşa. Pentru că să mergi la Jocurile Olimpice şi să plăteşti 100.000 de dolari pentru un sportiv găsit dopat, mi se pare deja un risc mult prea mare, chiar şi din punct de vedere financiar", a spus Bellu.

Preşedintele ANS consideră că lucrurile în acest caz sunt confuze. "Este bine că acţiunea asta funcţionează nu numai la noi. Aţi văzut că şi chinezii au suspendat nişte sportivi, bulgarii au suspendat chiar echipa de haltere care mergea cu şanse la medalii. Este un val mondial de purificare înainte de Jocurile Olimpice, pentru că acolo controlul doping va fi extrem de riguros şi riscurile sunt deja mult prea mari să te prezinţi cu un sportiv, să obţină o performanţă şi să fie găsit dopat. E bine că am fost capabili să depistăm asta. Să aşteptăm pentru că lucrurile sunt puţin confuze, pentru că sportiva nu a menţionat momentul când ar fi luat substanţa respectivă. Pare să fie un incident şi nu pune România într-o situaţie neplăcută", a completat Bellu.

Octavian Bellu a menţionat că COSR va relua testele doping pentru toţi ceilalţi 104 sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. "Am înţeles de la COSR că se vor relua controalele doping. Chiar se vorbeşte de un control doping dublat cu testări făcute atât în laboratorul nostru cât şi în cele străine. Se vor mai face un filtru sau două, astfel încât să nu scape nimeni spre Jocurile Olimpice, care accidental sau altfel a folosit o substanţă aflată pe lista doping", a subliniat oficialul ANS.

Atleta Liliana Popescu ar fi fost descoperită pozitiv la un test doping, efectuat în urma unui concurs desfăşurat la Alger în luna mai. În urma acestui incident, Liliana Popescu a fost exclusă din lotul de atletism pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici