Bjarne Riis a recunoscut că s-a dopat întreaga carieră

Fostul rutier danez Bjarne Riis, câştigător al Turului Franţei în 1996 şi actual director al echipei Saxo Bank, a recunoscut, în autobiogragfia sa, că s-a dopat întreaga carieră, deoarece aceasta era o practică generalizată, informează Marca.

23 afișări
Imaginea articolului Bjarne Riis a recunoscut că s-a dopat întreaga carieră

Bjarne Riis a recunoscut că s-a dopat întreaga carieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă voiai să fii în luptă pentru cele mai bune locuri şi contracte, nu exista altă cale.Toţi simţeau că nu există altă cale, la fel eram şi eu. De asta nu am niciun sentiment de vinovăţie", susţine Riis.

Riis a recunoscut, în urmă cu trei ani, că a folosit EPO în perioada 1993-1998, dar acum dezvăluie că a consumat cortizon în 1980 şi că s-a dopat întreaga carieră. Mai mult, fostul rutier a menţionat că cheltuielile pentru substanţe dopante de-a lungul carierei sunt cuprinse între 67.000 şi 134.000 de euro.

Bjarne Riis nu regretă nimic şi susţine că nimeni nu l-a obligat să se dopeze. Danezul a mărturisit că ascundea EPO în frigider şi că atât fosta soţie cât şi actuala ştiau de faptul că el se dopa.

După ce a dezvăluit că s-a dopat, numele lui Bjarne Riis a fost radiat din palmaresul Turului Franţei, el fiind scos şi de pe lista elitei sportului danez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici