Bogdan Juratoni, primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice

Pugilistul român Bogdan Juratoni l-a învins, marţi, în limitele categoriei 75 de kilograme din cadrul Campionatelor Mondiale de Box de la Baku, pe vicecampionul olimpic de la Beijing, cubanezul Emilio Correa, fiul fostului campion olimpic din 1972, Emilio Correa senior.

243 afișări
Imaginea articolului Bogdan Juratoni, primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice

Bogdan Juratoni, primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice (Imagine: Shutterstock)

Juratoni s-a impus cu scorul de 26-24 şi, prin calificarea în faza sferturilor de finală, şi-a asigurat locul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, unde se califică primii zece sportivi ai fiecărei categorii, cu excepţia celei +91 de kilograme. În runda a doua, Juratoni a reuşit chiar să-l trimită la podea pe Correa.

În sferturile de finală, Juratoni îl va întâlni, miercuri, pe armeanul Andranik Hakobian, care a trecut de polonezul Tomasz Jablonski, cu scorul de 18-12.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX că speră ca alţi trei pugilişti români să obţină calificarea pentru ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice.

"Este o victorie mare, Correa este vicecampion olimpic, băiatul fostului campion olimpic Emilio Correa. Mă bucur că Juratoni s-a calificat, el este pregătit de Gheorghe Napoleon şi am investit împreună în el. Sper să se mai califice încă trei sportivi Mihai Nistor, care e încă în concurs, Răzvan Andreiana şi fratele lui Bogdan, Cezar, la următoarele concursuri de calificare. Avem câţiva copii de valoare. Acum trebuie să îi dau 10.000 de lei premiu lui Juratoni, pentru calificare", a spus Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici