Brazilia: 18 arestări în timpul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale

Optsprezece persoane au fost arestate, sâmbătă, în timpul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale, la Belo Horizonte şi Fortaleza, în timp ce la Rio de Janeiro poliţia a intervenit pentru dispersarea fanilor argentinieni turbulenţi.

122 afișări
Imaginea articolului Brazilia: 18 arestări în timpul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale

Brazilia: 18 arestări în timpul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Belo Horizonte, o manifestaţie a fost organizată în centul oraşului, în timpul meciului Columbia - Grecia, scor 3-0. Cei circa 200 de manifestanţi, care voiau să ajungă la stadionul Minerao, au fost dispersaţi de poliţie, iar 15 persoane au fost reţinute, fiind găsite asupra loc cocktailuri Molotov şi arme albe.

La Fortaleza, unde s-a jucat meciul Uruguay - Costa Rica, scor 1-3, o sută de persoane au manifestat în apropierea stadionului Castelao, fiind făcute trei arestări.

La Rio de Janeiro, pe celebra plajă Copacabana, aproximativ 1500 de suporteri argentinieni au sărbătorit înainte de debutul Argentinei la CM cu Bosnia. Ei au scandat în direcţia trecătorilor brazilieni: "Maradona este mai bun ca Pele!", a anunţat site-ul G1. Ei au blocat accesul spre mare, poliţia fiind nevoită să intervină cu spayuri cu piper.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici