Brazilia are imn anti-Mondial: Iartă-mă, Neymar - VIDEO

Artistul brazilian Edu Krieger a compus o melodie în care denunţă "hoţii care conduc" Brazilia şi sumele cheltuite pentru Cupa Mondială de fotbal.

182 afișări
Imaginea articolului Brazilia are imn anti-Mondial: Iartă-mă, Neymar - VIDEO

Brazilia are imn anti-Mondial: Iartă-mă, Neymar

Melodia "Iartă-mă, Neymar, dar la acest CM nu te voi susţine" a fost lansată la 14 martie şi are peste 60.000 de vizualizări pe YouTube.

Edu Krieger se adresează în acest cântec lui Neymar, lui Carlos Alberto Parreira (campion mondial în 1994 şi membru în staful Selecao) şi lui Luiz Felipe Scolari, actual selecţioner, campion mondial în 2002.

În primele două strofe, Krieger spune: "Iartă-mă, Neymar/Dar la acest CM nu te voi susţine / Sunt obosit să-mi văd poporul uitându-se la televizor / În timp ce FIFA se ocupă de tot, hoţii ne conduc / Şi distrug jocul pentru a câştiga / Iartă-mă, Neymar, de această dată nu te voi susţine".

"Parreira, am văzut / Câtă fericire a adus oamenilor "tetra" (n.r. - al patrulea titlu de campioană mondială) / Dar nu vom fi adevăraţi campioni cheltuind zece miliarde / Pentru a organiza Cupa la noi / Avem stadioane frumoase ca nişte monumente / În timp ce şcolile şi spitalele / Au ajuns ruine / Parreira, am văzut o prăpastie între două Brazilii".

Solistul se alătură astfel sutelor de mii de manifestanţi care critică investiţiile masive în stadioane şi cer îmbunătăţirea serviciilor publice, cum ar fi transportul şi mai ales educaţia şi sănătatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici