Brazilianul Cesar Cielo, campion mondial la nataţie, depistat pozitiv cu un diuretic

Sportivul brazilian Cesar Cielo, campion mondial la 50 m şi 100 m liber şi fost campion olimpic la 50 m liber, a fost depistat pozitiv cu un diuretic, în urma unui control efectuat, în luna mai, cu ocazia Campionatelor Braziliei, a anunţat, vineri, Confederaţia sporturilor acvatice.

103 afișări
Imaginea articolului Brazilianul Cesar Cielo, campion mondial la nataţie, depistat pozitiv cu un diuretic

Brazilianul Cesar Cielo, campion mondial la nataţie, depistat pozitiv cu un diuretic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Urme de furosemid, un diuretic interzis, au fost găsite în eşantioanele prelevate de la Cesar Cielo. Confederaţia braziliană a sporturilor acvatice (CBDA) l-a sancţionat pe sportiv cu un avertisment şi a transmis dosarul acestuia Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA). De asemenea, sportivului i-au fost anulate toate rezultatele obţinute la recentele Campionate ale Braziliei, unde Cielo a obţinut cinci titluri şi un loc doi.

Furosemid este un diuretic folosit în tratamentul hipertensiunii, dar poate fi folosit şi pentru mascarea produselor dopante.

Potrivit CBDA, "Cielo şi alţi înotători (Nicolas dos Santos, Henrique Barbosa şi Vinicius Waked) au renunţat să solicite o contraexpertiză".

"Ei au furnizat explicaţii detaliate privind prezenţa acestei substanţe în organismele lor: ei folosesc un supliment alimentar de doi ani. Însă, din motive necunoscute, se pare că ultima dată produsul era contaminat cu furosemid", a declarat un purtător de cuvânt al CBDA.

Cesar Cielo (24 de ani) a cucerit medalia de aur la 50 metri liber la JO de la Beijing.

Campionatele Mondiale de nataţie din acest an vor avea loc în perioada 24-31 iulie, la Shanghai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici