BREAKING NEWS Simona Halep a fost acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping. Anunţ făcut de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis / Fostul nr.1 mondial se simte hărţuită şi oferă contestatarilor replica

Fostul număr unu mondial Simona Halep a fost acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping, a confirmat vineri Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

2735 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS  Simona Halep a fost acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping. Anunţ făcut de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis / Fostul nr.1 mondial se simte hărţuită şi oferă contestatarilor replica

BREAKING NEWS Simona Halep a fost acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping. Anunţ făcut de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis

Simona Halep reacţionează după noile acuzaţii imputate

Tenismena şi-a folosit dreptul la replică pe Instagram, unde a explicat de ce este o victimă a politicilor ITIA. Fostul nr. 1 mondial se simte hărţuită de modul în care agenţia îi tratează cazul.

"Din 7 octombrie, când am fost acuzată de ITIA pentru o suspiciune de dopaj, am trăit cel mai rău coşmar prin care am trecut vreodată în viaţa mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu hotărârea constantă a ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l înţeleg, de a-mi dovedi vinovăţia în timp ce nici măcar nu m-am gândit să iau vreo substanţă ilicită. Am încercat de două ori să am ocazia să fiu judecată de un Tribunal Independent şi ITIA a găsit constant motive pentru a amâna. Acum, că am stabilit în mod clar că am fost o victimă a contaminării, au venit cu o aşa-zisă evoluţie nenormală a sângelui meu. Trei experţi de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari că sângele meu este complet normal. Mă simt neajutorată în faţa unei astfel de hărţuiri şi motivaţii din partea lor de a mă găsi vinovată pentru ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viaţa mea am fost total împotriva oricărui fel de înşelăciune. Nu se aliniază cu valorile mele” a scris Simona.

În comunicatul recent emis, sportiva le-a mulţumit în final fanilor pentru sprijinul necondiţionat şi are încredere deplină că justiţia îşi va urma cursul normal.

Ştire iniţială

Românca este deja suspendată provizoriu din octombrie 2022 pentru că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanţă interzisă, la US Open, în august anul trecut.

Vineri, ITIA a precizat Simona Halep este anchetată "în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic - ABP".

ITIA a precizat că acuzaţia de astăzi "este separată de acuzaţia de la US Open, care a declanşat suspendarea provizorie".

Programul ABP este o metodă prin care organizaţiile antidoping monitorizează diverşi parametri sanguini în timp, pentru a identifica potenţiale încălcări ale reglementărilor antidoping.

Paşaportul biologic al atletului a fost lansat de către Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) la 1 decembrie 2009. Acesta reprezintă o metodă de monitorizare a profilului biologic al unui sportiv pe o perioadă extinsă de timp pentru a detecta orice abateri sau modificări suspecte care ar putea indica utilizarea substanţelor interzise sau a metodelor de îmbunătăţire a performanţelor, conform lcd.gov.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici