Burcea vrea să execute silit FC Rapid; Copos spune că de vină sunt cei ce administrau clubul în 2008

Agenţia de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea, intenţionează să execute silit FC Rapid, după ce a câştigat în instanţă un proces pentru neplata unor datorii de 48.000 de lei, acţionarul majoritar al clubului George Copos afirmând că responsabili sunt cei care îl administrau în 2008.

29 afișări
Imaginea articolului Burcea vrea să execute silit FC Rapid; Copos spune că de vină sunt cei ce administrau clubul în 2008

Burcea vrea să execute silit FC Rapid; Copos spune că de vină sunt cei ce administrau clubul în 2008 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"De trei ani ne judecăm cu clubul de fotbal Rapid Bucureşti, care trebuie să ne plătească o datorie acumulată după ce le-am vândut nişte bilete de avion. Decizia instanţei, definitivă şi irevocabilă, este ca suma să fie platită. Aceasta sumă, inclusiv penalizările, este de 48.000 de lei", a declarat Alin Burcea pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că a discutat şi cu omul de afaceri George Copos stingerea datoriei, prin compensarea cu servicii turistice la Ana Hotels.

"A refuzat, spunând că fiecare firmă pe care o deţine trebuie să se descurce şi că tema nu îl interesează. În dorinţa de soluţionare amiabilă, printr-o firmă de mediere, m-am întâlnit la începutul lunii februarie cu domnul Dinu Gheorghe, preşedintele clubului Rapid. Acesta a semnat un angajament de plată până la data de 15 februarie, cu rugămintea de a nu achita penalităţi, lucru cu care am fost de acord", a mai spus Burcea.

Proprietarul agenţiei susţine că, întrucât pe 15 martie nu a încasat nimic, executorul judecătoresc va bloca conturile clubului Rapid şi va porni executarea silită, mergând până la insolvenţă.

"Este regretabil modul în care sunt tratate aceste litigii, ca şi cum ar fi numai problemele celor care au de încasat bani, în niciun caz ale celor care trebuie să plătească. Aceasta este, se pare, rentabilitatea patronilor din fotbalul românesc sau, oricum, a majorităţii lor", a încheiat Burcea.

La rândul său, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat pentru MEDIAFAX că, în legătură cu acest subiect ar trebui întrebaţi cei care au angajat astfel de cheltuieli şi nu le-au plătit, că astfel de litigii "sunt cu zecile" şi sunt din 2008.

"Trebuie să îi întrebaţi pe cei care au angajat asemenea cheltuieli şi care nu le-au plătit. Asemenea lucruri îmi provoacă dureri la stomac când le aud. Nu mai vreau să aud de asemenea datorii. Astfel de litigii sunt cu zecile... ajung până la sută.... sunt din 2008, iar azi se rostogolesc toate către Dinu Gheorghe. Ce să facă şi el săracul? Ce să fac eu? Cei care au administrat clubul în 2008 să răspundă", a afirmat Copos.

El a spus că nu are cunoştinţă despre blocarea conturilor Rapidului.

Întrebat dacă FC Rapid îi va acţiona în instanţă pe administratorii clubului din 2008 pentru a recupera datoriile din acel an, Copos a răspuns: "Vom lua o decizie în consecinţă".

Consiliul de Administraţie al FC Rapid din anul 2008 era format din Constantin Toma - preşedinte, iar membri erau Alexandru Bunea, Dragoş Nedelcu şi Constantin Zotta. Omul de afaceri Fathi Taher era finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici