Cârlan: Steaua va cere descalificarea formaţiei NZ Stars din Liga MOL

Preşedintele secţiei de hochei pe gheaţă a CSA Steaua, Cristian Cârlan, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că va solicita descalificarea formaţiei NZ Stars Budapesta din Liga MOL pentru nerespecatarea statutului Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă.

28 afișări
Imaginea articolului Cârlan: Steaua va cere descalificarea formaţiei NZ Stars din Liga MOL

Cârlan: Steaua va cere descalificarea formaţiei NZ Stars din Liga MOL

"Am studiat mai atent ultimele modificări ale statutului şi regulamentului Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, valabile pentru intervalul 2008-2012 şi am văzut că am greşit atunci când am cerut să câştigăm meciul cu NZ Stars cu 5-0. Vom reveni după decizia Federaţiei Ungare de Hochei şi o să cerem descalificarea formaţiei NZ Stars din Liga MOL, conform prevederilor forului mondial", a spus Cârlan.

Cristian Cârlan a precizat că solicitarea va fi făcută în baza a trei articole din "Statute şi regulamente IIHF".

"Liga MOL este o competiţie internaţională, fapt ce este prevăzut în regulamentul de desfăşurare. În «IIHF Statutes and bylaws», la regula 301 se specifică faptul că echipele care participă în competiţiile internaţionale se supun regulamentului şi statutului federaţiei internaţionale. Plecând de la această regulă, la capitolul «Competiţii», regula 601 spune că prevederile din acest capitol se aplică în toate competiţiile IIHF, turnee olimpice şi de precalificare şi la toate meciurile internaţionale. Regula 618, aliniatul 4 spune clar că la înscrierea echipei în competiţie trebuie să fie trecuţi pe listă 15 jucători plus doi portari pentru fiecare echipă, lista fiind declarată provizorie la prima întrunire a Directoratului. Totuşi, acest număr minim de jucători şi portari va trebui să fie prezent la fiecare meci din campionat, iar în cazul în care acest număr nu va fi respectat echipa va fi descalificată", a menţionat oficialul clubului Steaua.

Preşedintele secţiei de hochei a CSA Steaua, Cristian Cârlan, a sesizat la jumătatea reprizei a doua a meciului de marţi, la scorul de 0-1, că formaţia oaspete s-a prezentat pentru partida de la Bucureşti cu un lot de 16 jucători şi nu de 17, cum prevede regulamentul FRHG.

În ultima pauză a meciului, oficialul clubului Steaua a verificat foaia de joc, pe care erau trecuţi 14 jucători plus doi portari, după care a înmânat o contestaţie secretarului general al FRHG, Iuliu Becze, sperând să câştige partida la masa verde, cu scorul de 5-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici