Casemiro, după ce a primit 4 meciuri suspendare: „Mama m-a învăţat să nu rănesc pe nimeni”

Manchester United a decis să nu facă apel la cartonaşul roşu primit de Casemiro în meciul cu Southampton (0-0). El va rata meciul din sferturile de finală ale Cupei Angliei, cu Fulham, de duminică şi partidele din Premier League, cu Newcastle United, Brentford şi Everton.

413 afișări
Imaginea articolului Casemiro, după ce a primit 4 meciuri suspendare: „Mama m-a învăţat să nu rănesc pe nimeni”

După ce iniţial a primit cartonaşul galben din partea arbitrului Anthony Taylor pentru o intervenţie asupra lui Carlos Alcaraz în prima repriză, în urma unei revizuiri VAR, decizia a fost schimbată, brazilianul primind cartonaşul roşu.

Pedeapsa este o suspendare de patru meciuri, deoarece internaţionalul a mai fost eliminat şi în victoria de pe teren propriu cu Crystal Palace, în urma unei altercaţii între mai mulţi jucători.

El va fi disponibil însă pentru meciul de joi, din turul doi al 16-imilor de finală ale Europa League, în deplasare la Real Betis.

Clubul a decis că nu există şansa de a putea anula interdicţia la apel, iar managerul lui United, Erik ten Hag, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de ceea ce a considerat a fi o decizie dură, dar şi faţă de modul inconsecvent în care VAR intervine în meciuri.

"Este inconsecvent", a spus el, după meciul de duminică cu Saints. "Arbitrii vin la începutul sezonului cu o politică: suntem Premier League, vrem intensitate, iar Casemiro, în toate meciurile europene, peste 500, nu a avut niciodată un cartonaş roşu, dar acum, de două ori. Joacă dur, dar este corect.

"Toată lumea care ştie ceva despre fotbal, ştie ce este rău, ce este corect, iar Casemiro este un jucător corect. Dur, dar corect, şi a arătat asta în peste 500 de meciuri în ligile mari şi nu a fost niciodată eliminat. Este dezamăgit".

Într-un interviu acordat anterior revistei Panenka, jucătorul de 31 de ani a explicat că nu ar căuta niciodată să rănească pe cineva cu tacklingurile sale, în ciuda stilului său de joc fizic.

"Întotdeauna încerc să iau mingea. Mereu merg în forţă, pentru că aşa sunt eu şi îmi place intensitatea cu care joc, dar nu există răutate. Nu m-am dus niciodată cu crampoanele pentru a răni un jucător şi, invers, dacă cineva vrea să rănească un jucător, mă enervez, pentru că nu acesta este fotbalul.

"În fotbal, poţi face faulturi şi faulturile fac parte din joc. Dar niciodată cu răutate şi cred că asta vine din valorile mele pe care le-am învăţat de la mama mea. Şi niciodată nu voi răni un jucător. Nu voi insulta niciodată un jucător. Nu voi face niciodată ceva greşit.

"Bineînţeles, fiind pe teren, poţi să provoci un jucător, asta este normal şi se va întâmpla mereu, pentru că fiecare îşi apără blazonul. Cred că voi continua să fac faulturi şi să primesc cartonaşe pentru că aşa este fotbalul, dar valorile pe care le-am învăţat de la mama mea sunt să nu rănesc niciodată pe nimeni.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici