Câştigătoarele Campionatului Mondial de handbal feminin IHF 2023 vor ridica un nou trofeu

Un nou trofeu transmisibil, comandat de Federaţia Internaţională de Handbal, va fi prezentat în cadrul acestei ediţii a Campionatului Mondial Feminin IHF, care va începe pe 29 noiembrie şi se va desfăşura până pe 17 decembrie.

250 afișări
Imaginea articolului Câştigătoarele Campionatului Mondial de handbal feminin IHF 2023 vor ridica un nou trofeu

Sursa foto: twitter.com/ihf_info

Renumitul designer internaţional Lena Bergström este autorul, iar acesta a fost creat în colaborare cu compania suedeză de sticlă Kosta Boda, care este şi furnizorul naţional al organizatorului suedez al Campionatului Mondial. Trofeul va fi înmânat câştigătorilor competiţiei la Herning, la 17 decembrie.

"Federaţia Internaţională de Handbal apreciază acest gest semnificativ din partea celor trei ţări gazdă şi importanţa sa pentru handbalul feminin internaţional. Am remarcat, de asemenea, măiestria artistică a acestei lucrări, concepută de Lena Bergström şi produsă de renumita companie suedeză de sticlă Kosta Boda. Suntem încântaţi că handbalul feminin are acum un trofeu pentru viitoarele campionate", a declarat Dr. Hassan Moustafa, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal.

Noul trofeu va marca o nouă eră pentru Campionatul Mondial Feminin IHF, competiţia emblematică organizată sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Handbal. Treizeci şi două de echipe vor concura pentru râvnitul titlu de campioane mondiale şi acum şi pentru dreptul de a expune noul trofeu pentru generaţiile viitoare.

Noul trofeu cântăreşte aproximativ 10,1 kilograme şi este alcătuit din patru părţi individuale din sticlă. Fiecare piesă este lucrată individual, folosind tehnici diferite pentru a crea o adevărată capodoperă care cuprinde toate simbolurile handbalului: mingea, tehnica de aruncare şi dinamica sportului.

Procesul de realizare a trofeului a inclus 22 de ore petrecute de autor în atelier, la temperaturi ridicate, 116 ore în departamentul de şlefuire, cinci ore în departamentul de vopsire şi 10 ore pentru sablare, lipire şi montare. În total, peste şase zile, pentr crearea noului simbol al Campionatului Mondial feminin IHF.

Baza ovală este realizată manual, tăiată la perfecţie şi pictată manual cu vopsea cu aur de 21 de carate. De asemenea, baza este interschimbabilă pentru a asigura un proces de gravare unic pentru viitorii câştigători. Braţul care se prelungeşte de la bază a fost suflat cu gura pentru a obţine o formă care simbolizează estetic şi dinamic forţa şi mişcarea întâlnite în handbal.

Mâna stilizată, care reprezintă cea mai importantă parte a corpului pentru un jucător de handbal, a fost turnată în sticlă, tăiată manual şi pictată în aur de 21 de carate. Mingea a fost suflată cu gura şi tăiată manual pentru a crea panourile hexagonale perfecte întâlnite în mingile de handbal. Atingerea finală a trofeului este reprezentată de logo-ul IHF întărit şi pictat în aur.

"Când IHF ne-a cerut să prezentăm o propunere, am fost, bineînţeles, atât onoraţi, cât şi încântaţi. Este deosebit de emoţionant faptul această ediţie organizată de noi va va fi locul de naştere al trofeului nostru perpetuu, care va fi transmis mai departe prin intermediul ediţiilor viitoare", a declarat Anita Kristiansen, manager de evenimente pentru Federaţia daneză de handbal.

Cea de-a 26-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin IHF este prima ediţie a competiţiei emblematice a handbalului mondial care va fi co-organizată de trei ţări: Danemarca, Suedia şi Norvegia. Ca parte a atenţiei sporite acordate handbalului feminin internaţional, acest trofeu spectaculos va fi donat Federaţiei Internaţionale de Handbal de către federaţiile daneză, norvegiană şi suedeză de handbal.

Noul trofeu va deveni premiul perpetuu al Campionatului Mondial Feminin IHF, fiind înmânat câştigătoarelor competiţiei începând cu această ediţie. Trofeul original va fi păstrat la sediul central al IHF din Basel, Elveţia, în timp ce campioanele în exerciţiu vor primi o replică pe care o vor păstra.

Ceremonia de dezvelire a trofeului va avea loc la meciul de deschidere de pe DNB Arena din Stavanger, la 29 noiembrie. Noul trofeu oficial al Campionatului Mondial feminin IHF va fi înmânat echipei naţionale câştigătoare după marea finală, programată la Herning, Danemarca, pe 17 decembrie.

România participă la turneu şi va debuta pe 1 decembrie, în grupa E, în compania naţionalei statului Chile, urmând ca apoi să se confrunte cu Serbia, pe 3 decembrie şi cu danemarca, pe 5 decembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici