Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, medalii de aur şi de argint la Cupa Mondială de la Szombathely

Gimnaştii români au încheiat participarea la Cupa Mondială de la Szombathely, Ungaria, cu patru medalii cucerite de veteranii lotului, Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu.

1496 afișări
Imaginea articolului Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, medalii de aur şi de argint la Cupa Mondială de la Szombathely

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, medalii de aur şi de argint la Cupa Mondială de la Szombathely

Ponor s-a impus la bârnă şi a încheiat pe locul doi la sol, iar Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sărituri şi s-a clasat pe locul doi la sol.

La bârnă, Cătălina Ponor a fost notată cu doar 13.933, la o dificultate de 5.6. Gimnasta de la Farul Constanţa are o bârnă mult mai grea, din 6.5 sau chiar 6.6, însă de data aceasta arbitrele nu i-au acordat toate legările. Cătălina a câştigat medalia de aur la Szombathely, dar nu a avut motive prea mari de bucurie la vederea notei. Pentru Mondiale, are nevoie de mai mult pentru a putea intra în lupta pentru medalii. Aceeaşi situaţie şi la sol, unde Cătălina a primit 13.566 (dificultate 5.4 / execuţie 8.166). Ponor a fost întrecută de Brooklyn Moors (Canada) care a obţinut aceeaşi notă, dar cu o dificultate superioară.

Marian Drăgulescu şi-a început asaltul pentru medalii încă de sâmbătă, când s-a clasat pe locul doi la sol. Valorosul gimnast de la Steaua a fost notat cu 14.200 (dificultate 6.5 / execuţie 7.700), prima poziţie revenindu-i japonezului Fuya Maeno, cu 14.200 (D 5.8 / E. 8.4). Dacă Marian îşi va pune la punct acurateţea execuţiei, are exerciţiu de finală mondială.

Duminică, în ziua a doua a finalelor, Drăgulescu s-a impus la sărituri, cu o medie de 14.783. Pentru prima săritură a primit 15.000 (D 5.6 / E 9.4), iar pentru a doua 14.566 (D 5.4 / E 9.166). Tot duminică, Vlad Cotuna s-a clasat pe locul 4 la paralele cu 14.400, la fel ca şi Maria Holbură la bârnă – 12.266.

Cupa Mondială de la Szombathely a fost una dintre ultimele competiţii de verificare înainte de Mondialele de la Montreal (2-8 octombrie). Larisa Iordache va participa săptămâna viitoare la Cupa Mondială de la Paris.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici