Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo - finaliste pentru JO din 2016

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a desemnat, miercuri, la Atena, oraşele Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo drept finaliste pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2016 şi a respins candidaturile oraşelor Baku, Doha şi Praga.

8 afișări
Imaginea articolului Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo - finaliste pentru JO din 2016

Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo - finaliste pentru JO din 2016

Decizia prinvind oraşul ce va organiza JO din 2016 va fi luată la 2 octombie 2009 la Copenhaga.

Deocamdată, Chicago figurează ca marea favorită, din cauza unei reguli tacite a alternanţei între continente, după atribuirea ediţiilor din 2004 şi 2012 Europei (Atena şi Londra), 2008 Asiei (Beijing) şi 2000 Oceaniei (Sydney).

Principalul obstacol al candidaturii americane este faptul că SUA nu au ratificat convenţia Unesco privind noul Cod Mondial Antidoping revizuit, care va intra în vigiare în ianuarie 2009. Dacă ţara nu semnează acest text, nu poate găzdui JO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici