Circuitul Cupei Mondiale de schi alpin şi-a luat la revedere de la marele campion Didier Cuche - VIDEO

Didier Cuche, cel mai bun coborâtor al ultimilor zece ani şi deţinătorul unui record de cinci victorii în celebra coborâre Hahnenkamm de la Kitzbuehl, Austria, s-a retras, la sfârşitul săptămânii trecute, din circuitul profesionist, marcând evenimentul cu o coborâre în echipament de epocă.

159 afișări
Imaginea articolului Circuitul Cupei Mondiale de schi alpin şi-a luat la revedere de la marele campion Didier Cuche - VIDEO

Circuitul Cupei Mondiale de schi alpin şi-a luat la revedere de la marele campion Didier Cuche (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu schiuri din lemn, cu bocanci şi rucsac din piele şi cu o şapcă, echipamentul de schi al anilor '30, elveţianul Didier Cuche a coborât cea de-a doua manşă a cursei de slalom uriaş de la Schladming, Austria, în aplauzele celor mai buni schiori din lume şi în faţa a 25.000 de oameni adunaţi la Planai, Schladming, pentru "finalele" Cupei Mondiale de schi alpin, ediţia 2012.

Coborârea lui Cuche a durat mai bine de patru minute, el căzând uşor de câteva ori şi oprindu-se în repetate rânduri pe traseu pentru a îmbrăţişa foşti antrenori, foşti colegi, arbitri sau oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Schi.

În ciuda faptului că echipamentul folosit de Cuche i-a îngreunat dramatic cobborârea, marele sportiv a reuşit să ajungă la sosire fără a rata vreo poartă.

În uralele spectatorilor, Cuche a făcut, pentru ultima oară, "elicopterul", gestul-emblemă al său: îşi desface legătura schiului drept pe care, dintr-o mişcare a piciorului, îl aruncă în aer, prinzându-l după ce acesta face o rotaţie completă în aer.

În semn de respect pentru Cuche, toţi ceilalţi schiori care i-au urmat au încercat să repete "elicopterul" lui Cuche: unora le-a ieşit aproape bine, alţii au reuşit doar parţial iar câţiva chiar au căzut încercând să imite gestul elveţianului.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute s-a retras din circuitul mondial un alt mare sportiv, suedeza Anja Paerson. Deţinătoarea mai multor medalii olimpice, mai multor titluri de campion mondial la diferite discipline ale schiului alpin precum şi a două mari globuri de cristal (acordate câştigătorului la general al unei ediţii de Cupă Mondială), Anja Paerson s-a retras după 14 ani în care a concurat în Cupa Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici