CM 2018 | FIFA i-a sancţionat pe fotbaliştii naţionalei Elveţiei, Shaqa şi Shaqiri, după gesturile din meciul cu Serbia

FIFA a făcut publice sancţiunile pentru fotbaliştii naţionalei Elveţiei Xhaka şi Shaqiri, după gesturile de susţinere a Albaniei, în meciul cu Serbia.

6245 afișări
Imaginea articolului CM 2018 | FIFA i-a sancţionat pe fotbaliştii naţionalei Elveţiei, Shaqa şi Shaqiri, după gesturile din meciul cu Serbia

CM 2018 | FIFA i-a sancţionat pe fotbaliştii naţionalei Elveţiei, Shaqa şi Shaqiri, după gesturile din meciul cu Serbia

Factorul politic şi-a făcut apariţia la acest Campionat Mondial. În meciul dintre Elveţia şi Serbia, scor 2-1, Xhaka şi Shakiri s-au bucurat imitând cele două păsări de pe steagul Albaniei. În urma acestor gesturi, Fifa a decis să ancheteze evenimentul, iar acum s-a decis şi sancţiunea primită de cei doi. Chiar dacă erau pasibili de suspendare pentru două partide, au scăpat cu o amendă de 10.000 de dolari.

Din câte se pare, explicaţiile elveţienilor au avut efect asupra forului internaţional. Înainte ca sentinţa să se dea, jucătorii au declarat că au fost gesturi ale bucurie, şi nu au fost făcute din dorinţa de a-i enerva pe sârbi.

„Mereu ai emoţii în astfel de meciuri, iar bucuria de după gol a reprezentat o descătuşare. Eram foarte bucuros, nu a fost nimic mai mult”, declarase Shaqiri.

Pe lângă principalii protagonişti, a fost amendat şi fundaşul elveţienilor, Stephan Lichtsteiner, cu 5.000 de dolari, pentru comportament nesportiv. Sancţiuni au fost date şi în tabăra sârbilor. Preşedintele federaţiei şi selecţionerul Mladen Krstajic au fost amendaţi şi ei cu 5.000 de dolari, pentru comentariile de după meci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici