Comisia de Recurs a LPF a amânat pentru marţi judecarea cazului "Varga-Bălan"

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis, luni, să amâne pentru marţi judecarea cazului "Varga-Bălan", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban.

12 afișări
Imaginea articolului Comisia de Recurs a LPF a amânat pentru marţi judecarea cazului "Varga-Bălan"

Comisia de Recurs a LPF a amânat pentru marţi judecarea cazului "Varga-Bălan" (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Cazul a fost amânat la soliciatrea clubului FC Timişoara, care a cerut timp pentru a-şi pregăti apărarea. Tot mâine (n.r. - marţi) mai este şi Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor, unde s-au disjuns capetele de cerere", a spus Taban.

Oficialul rapidist a afirmat că rejucarea meciului nu este posibilă decât dacă se schimbă regulamentul. "Ne afectează că nu joacă Varga şi Bălan, dar ce să facem aşteptăm să se judece cât mai repede. Dacă ar fi după documente, Rapid nu ar trebui să primească nicio sancţiune. Oricum, rejucarea nu ar fi posibilă decât dacă schimbă regulamentul acum", a precizat Taban.

Întrebat ce părere are de declaraţia finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, care a spus că dacă George Copos va retrage echipa, campionatul ar deveni mai alb, Taban a afirmat: "E o chestie foarte urâtă. Dacă îl întrebi acum dă altă conotaţie cuvântului alb, dar ştim cu toţii la ce se referă".

Directorul general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a precizat că este superoptimist: "Întrucât Rapid a depus noi înscrisuri la dosar, am cerut termen pentru a le aprofunda cu avocaţii noştri. Aşadar mâine (n.r. - marţi) la ora 15.00 ne vedem din nou aici. Dacă domnul Taban e optimist, eu sunt superoptimist".

FC Timişoara a depus săptămâna trecută un memoriu la Comisia de Disciplină a LPF, prin care contestă dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan.

Comisia de Disciplină a LPF a suspendat, miercuri, soluţionarea contestaţiei depuse de FC Timişoara privind dreptul de joc al lui Tiberiu Bălan şi al lui Dacian Varga în Liga I, după împrumutul lor de la Sportul Studenţesc, şi a solicitat un punct de vedere din partea Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor.

În replică, FC Rapid a depus memoriu la Comisia de Recurs a LPF împotriva deciziei Comisiei de Disciplină a LPF care miercuri a suspendat soluţionarea cazului "Varga - Bălan".

Cei doi fotbalişti au fost transferaţi de FC Rapid de la Sportul Studenţesc după încheierea perioadei de transferări din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipă din eşaloanele inferioare. În consecinţă, conducătorii clubului giuleştean i-au legitimat pe cei doi fotbalişti la Rapid III, echipă înfiinţată şi înscrisă cu acest scop în campionatul Ligii a IV-a organizat de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB).

În baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obţinut de la LPF vizele pe legitimaţiile fotbaliştilor care le dă dreptul de joc în Liga I. Ulterior însă, AMFB a trimis o adresă la LPF prin care susţinea că există anumite nereguli în transferurile lui Varga şi Bălan, iar în baza acesteia instituţia condusă de Dumitru Dragomir a înştiinţat FC Rapid că nu îi poate folosi pe jucători în partida cu FC Timişoara deoarece vizele lor de joc au fost anulate. În ziua meciului însă, AMFB revocă adresa prin care atrăgea atenţia asupra neregulilor şi înştiinţează LPF că transferurile sunt legale şi conforme cu regulamentele în vigoare. Având deja legitimaţiile de joc ştampilate (n.r. - ştampila atestă dreptul de joc în Liga I al unui jucător), oficialii FC Rapid i-au introdus în teren pe Varga şi Bălan, fără a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici