Constantina Diţă se retrage din activitate după Maratonul Internaţional Bucureşti

Atleta Constantina Diţă, campioană olimpică la Beijing, se va retrage oficial din activitatea sportivă la vârsta de 44 de ani, după ce va participa la Maratonul Internaţional Bucureşti, competiţie care va avea loc duminică.

262 afișări
Imaginea articolului Constantina Diţă se retrage din activitate după Maratonul Internaţional Bucureşti

Constantina Diţă se retrage din activitate după Maratonul Internaţional Bucureşti

"Sunt bucuroasă că îmi voi face retragerea la cel mai mare eveniment de acest gen din România. Maratonul creşte în fiecare an şi mă bucur că văd atâta lume care aleargă. În trecut nu vedeam pe nimeni alergând, acum văd foarte mulţi alergători prin parcuri şi asta este foarte important pentru că sportul nu trebuie practicat numai de sportivi", a declarat, sâmbătă, sportiva, într-o conferinţă de presă.

Participantă la aproximativ o sută de curse de maraton în carieră, Diţă a spus că medalia olimpică de aur a obţinut-o după 20 de ani de muncă. "După ce am luat medalia olimpică, toată lumea m-a felicitat, dar adevărata muncă am depus-o înainte şi abia după 20 de ani de muncă a venit medalia la Jocurile Olimpice, care este şi cea mai strălucitoare. În toată cariera am alergat în jur de o sută de maratoane, pentru că atunci când ajungi în top nu poţi face mai mult de două-trei maratoane pe an. Măine, voi alerga pentru Fundaţia Olimpică Română şi mă bucur că pot face parte din această echipă", a afirmat ea.

La conferinţa de presă au participat mai multe campioane olimpice, Andreea Răducan, Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Monica Roşu şi Valeria Răcilă van Groningen.

În afara titlului olimpic cucerit în 2008, Diţă a mai fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism de la Helsinki, din 2005, cu aur la Campionatul Mondial de semimaraton de la Edmonton, 2005, şi cu bronz la aceeaşi competiţie, ediţia 2004, de la New Delhi. Totodată, ea a câştigat maratonul de la Chicago, în 2004.

Maratonul Internaţional Bucureşti Raiffeisen Bank este la a şaptea ediţie. Sâmbătă şi duminică, în Capitală vor lua startul peste 8.000 de participanţi la cele şapte curse cu plecare din faţa Palatului Parlamentului. Cursa de maraton este programată duminică, de la ora 09.00.

Valeria Răcilă van Groningen, organizatoarea MIB, a precizat că la concursurile rezervate copiilor, care au avut loc sâmbătă, au fost peste 2.000 de participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici