Copos: Rapid nu va ajunge la retrogradare

Acţionarul majoritar George Copos a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că în ciuda faptului că traversează o acută criză financiară, echipa giuleşteană nu va ajunge la retrogradare, fiind optimist în ceea ce priveşte finalizarea înţelegerii cu Fathi Taher de vânzare a 80% din FC Rapid.

47 afișări
Imaginea articolului Copos: Rapid nu va ajunge la retrogradare

Copos: Rapid nu va ajunge la retrogradare (Imagine: Mediafax Foto)

"Situaţia de acum de la Rapid este asemănătoare cu cea din '92-'93, când am preluat eu clubul. Diferenţa este că eu am luat echipa de la retrogradare. Atunci Rapidul era pe penultimul loc al clasamentului. Dar acum nu se va mai întâmpla aşa ceva. Chiar dacă este criză, Rapid nu va ajunge la retrogradare", a spus Copos.

Oficialul rapidist susţine că în zilele următoare va avea o nouă întâlnire cu omul de afaceri Fathi Taher pentru a discuta detaliile promisiunii de vânzare cumpărare semnată anul trecut.

"Am vorbit aseară cu domnul Taher. Eu încerc să ne întâlnim astăzi, dar nu ştiu dacă va fi posibil. Dânsul s-a întors ieri din America şi mi-a spus că este foarte obosit, în plus a schimbat şi fusul orar. Dar în zilele următoare sigur ne vom întâlni pentru a pune în cele din urmă în aplicare contractul semnat de noi", a precizat acţionarul majoritar.

Copos susţine că întârzierea punerii în aplicare a contractului cu Fathi Taher l-a pus într-o situaţie dificilă.

"Domnul Taher este preocupat de criza mondială, de ce se întâmplă acum în lume, dar este preocupat şi de Rapid. Eu sunt optimist şi cred că în cele din urmă se va respecta contractul de anul trecut. Vreau să-l ducem la bun sfârşit. Pentru că acel contract, acea promisiune de vânzare-cumpărare, m-a încurcat şi pe mine foarte mult. Eu în baza acelui contract am făcut nişte împrumuturi la bănci, iar acum sunt într-o situaţie dificilă. Nu este o situaţie favorabilă pentru nimeni acum", a explicat Copos.

Acţionarul majoritar nu a dorit să facă nicio declaraţie referitor la situaţia antrenorului Jose Peseiro, care a întrerupt unilateral contractul cu FC Rapid luni seara.

FC Rapid traversează în ultima perioadă o criză financiară după ce omul de afaceri Fathi Taher a întrerupt finanţarea.

Doi dintre cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea şi Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea giuleşteană. Totodată, Zotta a demisionat şi din funcţia de director general al clubului.

La sfârşitul lunii martie a anului trecut, Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. În momentul de faţă, Taher susţine că nu a intrat oficial în posesia celor 80 la sută din acţiuni deoarece George Copos nu a întocmit "o serie de documente".

De partea cealaltă, Copos consideră că tranzacţia nu s-a oficializat întrucât Taher nu a plătit niciun ban în schimbul celor 80 la sută din acţiuni.

Acţionar majoritar al SC FC Rapid SA este în continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la sută din acţiuni.

Citeşte şi:

Copos: Vreau să duc la bun sfârşit contractul cu Taher, altfel Rapid e în mare pericol

Copos a anunţat vânzarea către Taher a pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid

Conflictul dintre Taher şi Copos, generat de un împrumut netransformat în acţiuni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici