Coreea de Sud - Ghana 2-3, încă un meci spectacol la Cupa Mondială de fotbal

Încă un meci cu goluri multe la Cupa Mondială, Coreea de Sud şi Ghana furnizând o partidă spectaculoasă cu mult dramatism pentru ambele echipe, la fel ca cealaltă confruntare de luni, dintre Camerun şi Serbia (3-3).

425 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud - Ghana 2-3, încă un meci spectacol la Cupa Mondială de fotbal

Mohammed Kudus joacă la Ajax Amsterdam

După cinci minute de tatonare, coreeni au pus stăpânire pe jumătatea adversă, procurându-şi 7 cornere în nici 25 de minute.

În ciuda unei aparente dominări a asiaticilor, africanii au punctat prima dată, la o fază aglomerată în careu, Salisu profitând şi marcând din apropiere, pe lângă portar (0-1, min. 21).

Faza a fost suspectă de henţ, al unuia din atacanţii ghanezi, dar VAR-ul a validat în cele din urmă reuşita.

Coreenii se regrupează greu, africanii profitând pentru a majora la 0-2, în minutul 34, prin Kudus, cu capul, din centrarea lui Jordan Ayew, pentru ca apoi să conserve rezultatul până la pauză.

Gue-Sung Cho dă semnalul revenirii asiaticilor, când lovitra sa de cap e parată de portarul Ati-Zigi, în minutul 53.

Gue-Sung Cho e cel care renaşte speranţele coreenilor, marcând cu o lovitură de cap bine plasată, din faţa porţii, în minutul 58, pentru 1-2. Tot el e cel care reface egalitatea, tot cu o lovitură de cap, peste doar 3 minute (2-2, min. 61).

Ghanezii nu par afectaţi şi pe fondul dominării coreene, în minutul 68, Kudus face dubla, punându-şi din nou echipa în avantaj (2-3), profitând de un luft al unui coleg din atac, în urma căruia a ajuns în poziţie ideală de a marca.

Asiaticii au lansat un adevărat asediu la poarta advers, în cele 10 minute suplimentare de joc dar, cu excepţia unui şut pe scurt, respins de portarul african, nu au reuşit să se pună în situaţie clară de a marca.

Coreea de Sud rămâne cu un singur punct după două meciuri şi mai are şanse doar teoretice de a se califica din grupă, în timp ce Ghana face 3 puncte şi îşi va disputa un loc în fazele eliminatorii în ultimul meci cu Uruguay.

În aceaşi grupă, Portugalia joacă luni cu Uruguay, Ronaldo şi compania având şansa de a se califica după acest meci în optimile de finală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici