Crăciunescu nu crede că Tudor a căzut testul fizic

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că nu crede că centralul Alexandru Tudor a căzut testele fizice organizate de UEFA în Spania.

91 afișări
Imaginea articolului Crăciunescu nu crede că Tudor a căzut testul fizic

Crăciunescu nu crede că Tudor a căzut testul fizic (Imagine: Mediafax Foto)

Crăciunescu a precizat că poate fi vorba despre anumiţi parametri indicaţi de aparate speciale.

"Eu nu cred în faptul că a căzut testul fizic. Poate sunt simple supoziţii. Să nu se înţeleagă faptul că eu contest cumva decizia UEFA. Eu nu contest UEFA. Poate a fost ancorat la nişte aparate care au indicat că nu poate. Poate sunt aparate care indică anumiţi parametri ai organismului. Adică mă gândesc că nu a fost vorba de alergare normală. Dar din punct de vedere al potenţialului lui de a alerga, cât am fost eu la CCA, Tudor a fost întotdeauna printre primii. Orice în lumea asta pot să cred despre Tudor, numai că e corupt şi că nu poate să ia testele. Eu asta nu cred", a spus fostul arbitru.

Crăciunescu susţine că este gata să-şi "taie gâtul" dacă Alexandru Tudor nu ia testele fizice îmbrăcat la costum cu cravată, palton şi bocanci în picioare. "Cred că Tudor poate să ia testul ăla la orice oră din zi şi din noapte, îmbrăcat la costum cu cravată, palton şi bocanci în picioare. Aşa îl cunosc eu. Dacă el e de acord, facem o probă. Şi dacă el îmbrăcat la costum cu cravată, palton şi bocanci în picioare nu ia testele eu îmi tai gâtul. Lumea poate nu ştie, dar Tudor toată ziua se pregăteşte, nu poate să nu alerge. El toată ziua e la antrenament. Păi şi dacă îl pui pe Tudor să fugă încet, el fuge tot tare", a menţionat Ion Crăciunescu.

Fostul oficial al CCA susţine că nu poate fi vorba de o accidentare în cazul lui Alexandru Tudor. El este cu atât mai surprins, cu cât ştie că testele fizice ale UEFA sunt mult mai uşoare decât cele ale CCA. "Nu am apucat să vorbesc cu Tudor. Dar nu cred că a fost vorba de o accidentare. Deşi o accidentare poate să apară oricând la oricine. Testele făcute de UEFA sunt mai lejere decât cele de la noi, cu două secunde mai lejere. E uşor, ce să mai... Poate să ia testele alea de la UEFA orice arbitru. Testele de acum sunt mult, mult mai uşoare decât cele vechi. Incomparabil mai uşoare. Păi înainte era testul Cooper, se dădea 400 de metri, erau mult mai grele. Iar Tudor are şi o constituţie care îl ajută. Păi a văzut vreodată cineva kilograme în plus la el?", a afirmat fostul arbitru FIFA.

Faptul că a căzut testul fizic al UEFA îl va costa mult pe Alexandru Tudor în cariera sa de arbitru internaţional, susţine Ion Crăciunescu. "În mod normal el poate să mai dea o dată testarea, nu este o chestiune definitivă pentru cei care au picat. Din ce ştiu eu, UEFA la un interval de două luni de zile, pe cheltuiala proprie, acordă dreptul arbitrilor la o nouă testare. Cam prin aprilie îi cheamă din nou. Din păcate, meciul acesta Milan - Werder Bremen e pierdut. Pentru Tudor e un punct negativ în evoluţia lui ca arbitru, asta e clar. E un punct care îl va costa mult pe Tudor în timp. Dar eu cred că la el este un accident. La el nu este o problemă să nu-şi poată lua testele. Faptul că poate să alerge foarte mult este o calitate a lui Tudor", a precizat Crăciunescu.

El a adăugat că Alexandru Tudor se pregăteşte cu soţia, Daniela Tudor, care este antrenoare de atletism. Fostul arbitru consideră că nu poate fi vorba de o greşeală în metodele de antrenament. "Tudor face antrenamente cu soţia, antrenoare de atletism. Nu e vorba că face antrenamente specifice de atletism. E vorba de alergare până la urmă. Şi la atletism şi la arbitraj tot alergare e. Faptul că se antrenează cu soţia este un mare atu, un avantaj. Nu se pune problema să fie vina soţiei sau ceva de genul acesta. O cunosc pe soţia lui Tudor, a fost o atletă foarte bună şi acum e o antrenoare foarte bună", a menţionat fostul arbitru internaţional.

Citeşte şi:

Tudor: Voi spune motivele pentru care am picat testul după ce aflu toate zvonurile

Alexandru Tudor a pierdut delegarea la meciul Milan - Werder Bremen

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici