Creşte valul anti-Djokovic. După Tsitsipas şi Nadal, o jucătoare importantă s-a luat de sârb

  • În această noapte, la o jumătate de oră după miezul nopţii în România, începe recursul împotriva anulării vizei.
  • Apelul lui Novak Djokovic va fi discutat în faţa a 3 judecători, în timp sârbul s-a întors la Park Hotel, destinat imigranţilor.
  • Iar valul anti-Nole tot creşte, cu Nadal Tsitsipas şi Muguruza avertizând: „Toată lumea ştia regulile”.
1755 afișări
Imaginea articolului Creşte valul anti-Djokovic. După Tsitsipas şi Nadal, o jucătoare importantă s-a luat de sârb

Recursul lui Novak Djokovic, judecat la miezul nopţii

Novak Djokovic se află în arest la Park Hotel, aşteaptând audierea de mâine la 9.30 (00.30 în România), în faţa unui complet format din 3 judecători: James Allsop, Anthony Besanko şi David O'Callaghan, care va pune capăt „telenovelei”, asta pentru că nu se va putea face un nou recurs decât la Curtea Supremă.

După cum a decis ieri judecătorul Kelly, numărul 1 mondial va fi monitorizat de doi ofiţeri de imigrare până la pronunţarea sentinţei. Djokovic se află în centrul de detenţie pentru imigranţi împreună cu alţi 33 de solicitanţi de azil.

Prezenţa lui Djokovic în Australia „ar putea stimula sentimentul anti-vaccinare”, a spus ministrul imigraţiei Alex Hawke, justificând utilizarea puterilor executive largi pentru a revoca viza sârbului. Nu numai că Djokovic ar putea încuraja oamenii să încalce regulile de sănătate, a spus Hawke, dar prezenţa sa ar putea duce la „tulburări civile”.

Avocaţii lui Djokovic spun că guvernul „nu a citat nicio dovadă”. Ministrul a recunoscut că Djokovic are un risc „neglijabil” de a infecta australieni, dar a spus că „nerespectarea” reglementărilor Covid-19 ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea publică şi ar putea încuraja oamenii să ignore regulile pandemiei. Asul tenisului a contactat virusul la mijlocul lunii decembrie şi, conform propriei sale relatări, nu a putut să se izoleze, deşi ştia că este pozitiv.

Apărat de preşedintele Serbiei

Dacă viza ar fi anulată definitiv, Djokovic ar putea risca să fie interzis din Australia timp de trei ani, dar măsura ar putea fi revocată în circumstanţe excepţionale. Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat ieri Australia că îl „maltratează” pe cel mai mare erou naţional al ţării. „Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovic să câştige al 10-lea trofeu la Melbourne, de ce nu l-ai returnat imediat, de ce nu i-ai spus: este imposibil să obţii viză?”. a spus Vucic pe Instagram.

Telenovela îi nemulţumeşte pe colegi. „Sincer, m-am cam săturat de situaţie” a comentat Rafael Nadal, care spre deosebire de colegul său este vaccinat (în total, 97 de jucători din Top 100 ATP şi 96 de jucătoare din Top 100 WTA)

Şi a adăugat: "Australian Open este mult mai important decât orice jucător. Dacă joacă până la urmă, bine. Dacă nu joacă, Australian Open va fi un mare Australian Open, cu sau fără el. Acesta este meu punct vedere”. În acelaşi sens, Garbine Muguruza, Spania, a comentat: „Toate acestea ar fi putut fi evitate, aşa cum am făcut toţi, vaccinându-ne, făcând tot ce trebuia să facem pentru a veni aici în Australia. Toată lumea cunoştea foarte clar regulile. Trebuie doar să urmează-i. Nu cred că este atât de greu".

Djokovic are programat debutul la Melbourne în ziua de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici